Home Overzicht Optelsom van oorzaken: verkeer in en rond Oost een chaos

Optelsom van oorzaken: verkeer in en rond Oost een chaos

0

Het verkeer in en rond Oost heeft het dit weekeinde zwaar te verduren. Al de hele dag staat verkeer helemaal vast. Oorzaak is de ring A10 die dit weekeinde voorzien wordt van stiller asfalt en is afgesloten. Daarbij komt de knip in de Weesperstraat die een chaos veroorzaakt, maar ook de grote belangstelling voor Keti Koti en werkzaamheden aan de Stadhouderskade. Als klap op de vuurpijl was de IJtunnel korte tijd gesloten vanwege een vrachtwagen die vaststond.

Een ambulance rijdt in de tegenovergestelde richting over het fietspad, een andere mogelijkheid is er niet op de route waar met grote regelmaat politie, brandweer en ambulances met zwaailicht en sirenes rijden. Maar automobilisten hebben geen keus, door het afsluiten van de Ring A10 kiezen ze een route door de Watergraafsmeer bijvoorbeeld. En die kan het grote verkeersaanbod niet aan. Alles staat vast.

Hetzelfde gebeurt rond de Weesperstraat die voor auto’s is afgesloten. Ondanks de werkzaamheden en de drukte in de stad is de gemeente nog niet van plan om de knip op de Weesperstraat open te zetten. Dit gaat alleen gebeuren als de politie dit adviseert.