Home Overzicht DJ Oscar Smit presenteert: Alle 13 goed voor Kerstmis

DJ Oscar Smit presenteert: Alle 13 goed voor Kerstmis

0

oost-online’s DJ Oscar (Smit) is een groot verzamelaar en kenner van kerstmuziek. Hij is vooral liefhebber van kerstnummers op vinyl. Voor oost-online zocht hij 13, recente originele nummers uit, die niet alleen opvallend en sfeervol klinken, maar waar ook een bijzondere video bij hoort.

David Boulter – Twelve Bells For Libuse

David Boulter is lid van de Engelse groep Tindersticks. Hij woont in Praag en heeft daar de Tjechische folklore leren kennen. Libuse is een vrouw die in Tjechische legendes  voorkomt.

India Ramey- Cocktail For Christmas

Lekker ouderwetse countryrock uit Nashville, met een video over een Amerikaanse gezellige plattelands kerstavond vol kerstbellen.

Ex-Rental- Christmas In The Synthesizer Age

Heerlijke analoog klinkende synthesizer song, van een Amerikaan uit Detroit

Charles Aznavour- Noël À Paris

Sinds Rob Kemps en Matthijs van Nieuwkerk zich op de Franse chansons hebben gestort is Charles Aznavour (1924-2018) bezig aan een comeback. In 1978 nam hij een kerstalbum op getiteld ‘Un Enfant Est Né’. Dat is uitgebracht in drie talen: Frans, Engels en Italiaans.

Blackaby – Last Year’s Christmas Tree

Uit Londen komt William Blackaby. Zijn video staat vol met huiselijke home movies vol kerstsfeer.

Anson Seabra – Christmas Got Colder

Anson Seabra is een jonge Amerikaanse muzikant. Bij zijn melancholieke pianosong hoort een kleurrijke tekenfilm.

Lollypop Lorry – Skankin’ Around The Christmas Tree 

Geloof het of niet maar deze band komt uit Rusland. Toch zetten ze een top ska/reggae nummer neer!

Broilers- Grauer Schnee

Lekker poppunk nummer van een Duitse punkband met sfeervolle video over een man die per ongelukop zolder wordt opgesloten.

Bert & Vief- Alles Wat Ik Wil

Amsterdams duo die afgelopen jaar een LP uitbracht onder de titel  ‘Google Translate Hits’. Je begrijpt het al……dit nummer is ook door de Google vertaal app gehaald. Het orgineel is makkelijk te raden! Met gastrollen voor gitarist JB Meijers en Hans VandenBurg (Gruppo Sportivo)

At The Movies- Last Christmas

Een over de top versie door een Scandinavische metalband van het bekende Wham! nummer. Met een clip vol sneeuw, kersttruien en gitaren.

Margot Guryan- I Don’t Intend to Spend Christmas Without You

Eerbetoon aan de New Yorkse zangers Margot Guryan (1937-2021). Ze maakte niet veel platen waaronder deze kerstsingle uit 1968. In 1998 nog dooe de Engelse band Saint Etienne gecoverd

Maan- Another Lonely Christmas

Door haar hitsingle ‘Blijven Slapen’ met Snelle is Maan enorm bekend geworden. Dit al wat oudere kerstnummer van haar kwam dit jaar voor het eerst op LP uit. Het staat op de compilatie ‘So This Is Christmas’.

Clean Pete & Robin Kester- Slaap Diep, Slaap Zacht

Singersongwriter Robin Kester is dit jaar doorgebroken naar een groter publiek. Het kleinkunst duo Clean Pete maakte al eerder kerstmuziek. Deze samenwerking is opgenomen in  de Valkhofkapel in Nijmegen, een historische en zeer sfeervolle plek.

DJ, journalist en oost-online medewerker DJ Oscar (Smit) is een fanatiek verzamelaar van kerstmuziek. Hij zoekt het internet af naar de nieuwste kerstliedjes.

Terwijl hij dat dit jaar deed, maakte hij voor oost-online deze speciale playlist met muziek die je niet op Sky Radio of in de supermarkt hoort. Niet-alledaagse en bijzondere kerstliedjes met vaak een leuke video. Al deze muziek en nog veel meer is ook terug te vinden op christmasagogo, een kerstwebsite voor ‘The weird and the wonderrful, the odd and the old’.