Home Oud Nieuws Oud Nieuws | Geen huizen op terrein van Ajax

Oud Nieuws | Geen huizen op terrein van Ajax

0

Oud Nieuws | 20 september 1989 – Als Ajax het sportcomplex in de Watergraafsmeer verlaat voor een eventueel nieuw te bouwen stadion in Zuidoost, dan zal het als sportpark in gebruik blijven. Het is niet de bedoeling er woningen te bouwen.

Dat heeft het dagelijks bestuur van de stadsdeelraad Watergraafsmeer besloten. De sportverenigingen die nu op Drieburg zijn gevestigd, zouden na het vertrek van Ajax naar De Meer kunnen verhuizen. Op Drieburg zouden dan wel woningen gebouwd kunnen worden.

De stadsdeelraad wil geen woningbouw op Frankendael. Tegen woningbouw rondom het metrostation Spaklerweg heeft de deelraad geen bezwaar. Het dagelijks bestuur heeft dat laten weten als reactie op de mededeling van het centrale stadsbestuur dat in de Watergraafsmeer tot 1995 nog 260 woningen gebouwd mogen worden.

_____

Bron Het Parool
Foto Stadsarchief Amsterdam Afbraak Stadion de Meer in 1996

Het vervolg…

Ajax heeft de Meer verlaten en is verhuisd naar Zuidoost, naar de Johan Cruijff Arena. Na vertrek van Ajax zijn er toch woningen gebouwd op de plek waar jarenlang stadion De Meer stond. Het stadion blijft voortleven in de naam van de nieuwe wijk: Park de Meer. De wens van de toenmalige staddeelraad om naar die plek de verenigingen van sportpark Drie Burg te verhuizen, ging daardoor dus niet door.