Home Overzicht Oud Nieuws | Sinterklaas gearresteerd

Oud Nieuws | Sinterklaas gearresteerd

0

Oud Nieuws | 28 november 1932 – Een buurtblad in Amsterdam-Oost had om propaganda te maken voor het kopen in eigen buurt bij den burgemeester aangevraagd, met Sinterklaas een aantal winkels aldaar te mogen bezoeken. Deze vergunning werd geweigerd. Toen de vertegenwoordiger van het blad Zaterdagmiddag toch met den bisschop de gepubliceerden bezoeken bracht, werd Sinterklaas op den Middenweg bij de Linnaeuskade… gearresteerd.

Hem werd althans door twee rechercheurs verzocht, mee te gaan naar bureau-Linnaeusstraat zoo vertelt het blad. Hier werd den Sint gelast, zich te ontkleeden omdat de politie het pak in beslag wilde men. De buurtbladvertegenwoordiger kon dit voorkomen: Sinterklaas had geen burgerpakje bij zich. Bovendien kon aangetoond worden dat de burgemeester van Diemen wèl verlof gegeven had voor een joyeuze entree van Sinterklaas. Tenslotte streken de politie-autoriteiten in de Linnaeusstraat de hand over het hart en gaven den Sint permissie naar Diemen te gaan.

De bezoeken aan de winkels in Amsterdam-Oost die in het buurtblad waren aangekondigd en waarnaar door velen werd uitgezien, konden evenwel niet doorgaan.

Bron Volkskrant