Home Overzicht Overstappen naar eeuwigdurende erfpacht verlengd tot 8 januari

Overstappen naar eeuwigdurende erfpacht verlengd tot 8 januari

0

De gemeente verlengt de gunstige voorwaarden om over te stappen naar eeuwigdurende erfpacht tot 8 januari. Dit naar aanleiding van problemen met inloggen op het Overstapportaal, waar je je aanvraag om over te stappen naar eeuwigdurende erfpacht kunt doen.

‘Hoewel er op 30 december nog zo’n 3.000 overstapaanvragen zijn binnen gekomen, kregen sommige erfpachters foutmeldingen of werkte het portaal traag’, aldus wethouder Marieke van Doorninck. Zij wil niet dat erfpachters de dupe worden van een storing aan het portaal.

Op dit moment kan het nog voorkomen dat erfpachters een foutmelding krijgen bij het inloggen in het portaal. Erfpachters kunnen dan later nogmaals proberen in te loggen of hun aanvraagdatum registeren via het formulier op de website zodat zij zeker zijn van de gunstige voorwaarden. De oorzaak van de storing is nog niet bekend. Er wordt gewerkt aan een oplossing.

De oorspronkelijke deadline om tegen gunstige voorwaarden over te stappen naar eeuwigdurende erfpacht was 1 januari 2020. Dit wordt nu dus 8 januari 2020. Sinds 2016 kent Amsterdam naast voortdurende ook eeuwigdurende erfpacht. Erfpachters die dat willen, hebben sinds het najaar van 2017 de mogelijkheid om over te stappen naar eeuwigdurende erfpacht.