Home Overzicht Overvallers blazen winkelruit juwelier op, laten ravage achter en vluchten zonder buit

Overvallers blazen winkelruit juwelier op, laten ravage achter en vluchten zonder buit

0
Beeld van de beveiligingscamera

In de nacht van woensdag op donderdag 8 december is de winkelruit van juwelier Gelderman en Sohier op de Hogeweg opgeblazen, vermoedelijk door zwaar vuurwerk. Twee mannen in het donker gekleed hebben met zwaar vuurwerk een raam van een juwelier opgeblazen. De mannen zijn het atelier van de juwelier binnengedrongen en hebben een ravage achtergelaten. Ze zijn gevlucht op een scooter.

Om 02.10 uur komen er meerdere meldingen van een harde knal in de omgeving van de Hogeweg binnen bij het Operationeel Centrum van de politie. Ook het edelsmeden-echtpaar Gelderman en Sohier zat vannacht recht op in bed toen ze een knal hoorden. Even later hoorden zij dat hun zaak doelwit was van een plofkraak.

Op beelden van de beveiligingscamera is te zien hoe twee mannen een explosief, waarschijnlijk een vuurwerkbom, aan de etalage bevestigen. De ruit gaat aan diggelen en een man gaat er door naar binnen. Hij kijkt rond en gaat snel weer naar buiten. Een puinhoop achterlatend.

De overvallers zijn er zonder buit vandoor gegaan. In de winkel worden iedere avond alle kostbaarheden opgeruimd. Er was dus niets van waarde aanwezig. De schade is echter groot en in de dagen voor kerstmis zijn het bij juweliers topdagen.

De politie heeft al met een aantal getuigen gesproken, maar die hebben enkel de knal gehoord. De recherche komt graag in contact met getuigen die iets gezien hebben en mogelijk camerabeelden hebben van de omgeving. Neem contact op met de politie via 0900 8844