Home Dwars nieuws Participatieweek voor iedereen

Participatieweek voor iedereen

0

Van 9 tot 16 november viert heel Oost de Week van de Participatie. Tijdens deze week is er onder de vlag van Cultuur Connectie Oost (CCO) een uitgebreid cultuurprogramma te zien, te horen en te beleven.

Bart Top | Dwars

CCO is een initiatief van De Meevaart, het Nederlands Philharmonisch Orkest/Nederlands Kamerorkest (Nedpho), het Plein Theater, Studio/K en DEGASTEN. In de Cultuur Connectie Oost werken deze instellingen al twee jaar aan meer samenwerking en zichtbaarheid van de meer dan 125 culturele initiatieven die Oost herbergt.

Daarnaast wil CCO stimuleren dat er in samenwerking nieuwe initiatieven ontstaan in Oost op het gebied van het uitwisselen van programma’s, het samen ontwikkelen van uitvoeringen en het vergroten van het aanbod op het gebied van talentontwikkeling en educatie.

Op dit moment concentreert de CCO zich op het eerste punt, samenwerken. Vorige jaar organiseerde CCO bijvoorbeeld de ‘week tegen eenzaamheid’ en in juni van dit jaar de ‘week van connectie’. Tijdens 24H Oost bracht CCO organisaties samen en organiseerde een festival in De Meevaart. Van 9 tot 16 november bieden de initiatieven uit Oost opnieuw gezamenlijk hun programma aan tijdens de Week van de Participatie. Een week waarin je naar kunst kunt kijken en luisteren. Maar ook een week waarin er volop gelegenheid is om zelf deel te nemen aan activiteiten. Maar liefst 41 instellingen uit Oost doen mee met bijna 50 evenementen: laagdrempelig, veelal gratis en voor jong en oud. Het volledige programma vindt u op: www.cco.amsterdam. Met deze evenementen bouwt CCO aan een netwerk en samenwerking, met als doel onder meer dat u, het publiek, nog gemakkelijker uw weg naar de culturele instellingen in Oost vindt.

Programma CCO – Week van Participatie
De officiële opening van de week – waarvoor u van harte bent uitgenodigd – is in de Oba Linnaeusstraat op zaterdag 9 november om 17 uur. Maar ook in de dagen daarvoor zijn er al activiteiten. Zo biedt bijvoorbeeld het Nederlands Philharmonisch Orkest/Nederlands Kamerorkest (Nedpho) al op donderdag 7 novembert wee concerten aan: een openbare repetitie van het orkest in de Nedpho-koepel en strijkoktetten in de kapel van het OLVG ziekenhuis. Voor de jeugd is er al op vrijdag 8 november onder meer een ‘kijkles’ in de Jeugdtheaterschool TIJ op IJburg.

Tijdens Sint-Maarten zijn er in de Dapperbuurt en Indische Buurt
diverse muzikale optochten en andere evenementen gepland. Ook zijn er in de loop van de week talkshows, theater voor kinderen, jongeren en volwassenen, diverse concerten, cultureel-historische wandelingen, een kledingruilbeurs, film, exposities: te veel om op te noemen. Iedereen zal iets van zijn gading kunnen vinden, en ondertussen kunt u buurtgenoten ontmoeten met dezelfde interesses als u.

Alle informatie en het volledige programma vind je op de website www.cco.amsterdam