Home Eten&Drinken Pause voor ‘rubriek vol smaak’ op woensdag

Pause voor ‘rubriek vol smaak’ op woensdag

0

Op woensdag schreef Arie Martijn Schenk het afgelopen jaar over bijzondere smaken in Oost. Over plekken die je misschien over het hoofd ziet. Over het zuurdesembrood van Olaf of over de mooie croissants van Mas Atelier in de Transvaalstraat. 

Hij proefde de broodjes van Vincent Beruchte Broodjes, liep langs voor de kazen van Kef, waar zachte geitenkaasjes en pittige blauwschimmels om aandacht vroegen. Hij wandelde naar de Javastraat voor de deli van Gallizia, waar je heerlijke broodjes kunt eten en de wijnrekken vol staan met flessen die naar zomer lonken. Bij Olives & More vertelde eigenaar Esther over de smaken van olijfolie met tonen van gras, amandel of tomaat.

Er kwamen lunchplekken voorbij zoals Counter in de Czaar Peterstraat, met plantaardige gerechten die elke dag veranderen. Of jonge ondernemers als Café Dapper en Vlaming in de Dapperstraat. En dan was er nog de keuken van Yemen, waar hij vorige week was bij Oostpoort.

Arie Martijn trakteerde de lezers van oost-online iedere woensdag op een nieuwe ontdekking. Niet altijd de nieuwste hotspot, wel een plek waar mensen met aandacht werken. Waar smaak geen bijzaak is.

Voor nu stop hij met deze rubriek. Niet uit onwil, zegt hij nadrukkelijk, maar omdat de eetrubriek op vrijdag ook roept, met nieuwe horeca met interviews. Wellicht is er een enthousiaste fijnproever/schrijver die het (tijdelijk) wil overnemen. Laat het [email protected] weten.

Aanstaande woensdag voorlopig de laatste aflevering van deze smakelijke rubriek.