Home Lezen en schrijven PC Art Paviljoen, kunst in het uitvaartcentrum aan de Zaaiersweg

PC Art Paviljoen, kunst in het uitvaartcentrum aan de Zaaiersweg

0

In de zalen van PC Art Paviljoen – het leegstaande rouwcentrum in tijdelijk beheer van Museum Tot Zover – nemen uiteenlopende schrijvers, dichters en spoken word-artiesten je op zondag 25 februari mee langs verschillende manieren om afscheid te nemen. Met welke rituelen geef je rouw en liefde vorm? Welke woorden kies je? ‘Afscheid: nieuwe woorden, nieuwe rituelen’ is een levendig programma over wie er achterblijft na de dood.

Sprekers zoals Joris van Casteren en andere voordrachtartiesten zullen het thema rouw benaderen vanuit kunst- en culturele perspectieven. Het evenement belooft een emotioneel rijke ervaring te worden, gezien de locatie waar vele families afscheid hebben genomen van dierbaren.

Later dit jaar worden meer evenementen georganiseerd, waaronder rond 1 april een bijeenkomst met het verhalenvertellerscentrum Mezrab, met waarschijnlijk een vervolg in juni. Ook zijn er plannen voor theatergroepen om later in het jaar uitvoeringen te geven. Het museum staat open voor professionele bijdragen uit de kunst- en cultuursector die aansluiten bij het thema van rouwverwerking.

Deze activiteit wordt gepland in PC Art Paviljoen, het leegstaande PC Uitvaartcentrum op De Nieuwe Ooster. Het uitvaartcentrum is tijdelijk in beheer van Museum Tot Zover. De geladenheid van de plek en alle verhalen die daar zijn verteld en gevoelens die daar zijn ondergaan, werken door in dit literaire middagprogramma.