Lichaamsexpressie als verlengstuk van identiteit en verzet. Daarop richt het Wereldmuseum (Tropenmuseum) zich met de performance Dignity, Diaspora and Dance. Op zaterdag 14 oktober in het Wereldmuseum.

Deze culturele expressies werden meegevoerd over de Trans-Atlantische oceaan en vormden in verschillende landen inspirerende nieuwe creaties. De voorstelling brengt de klanken, bewegingen en de historische context in beeld met performances van onder andere Vernon Chatlein met Voices from Letters, spoken word-artiest Carla Kabamba en muziek- en dansgezelschap Untold. In de monumentale lichthal van het museum volgen de ritmes van de Batuco, Tambu en Luango elkaar in rap tempo op.

Voorafgaand aan het evenement vertoont het museum een video met een gesprek over Black Dignity and Historical Discomfort. David Dlamini (Zuid-Afrikaanse historicus), Wayne Modest (inhoudelijk directeur Wereldmuseum) en Carina Zaayman (artiest, curator en researcher) spreken met elkaar over het belang van zichtbaarheid van het verborgen verleden en het belang van ieders waardigheid. Na afloop van de video en het nagesprek in de Studio starten de performances in de Lichthal.

Zaterdag 14 oktober 14.30 tot 17.00 uur