Home Kunst Plein Theater open als Pop Up Gallery & Store

Plein Theater open als Pop Up Gallery & Store

0
Studio Matusiak.

De coronacrisis heeft grote invloed op alle theaters. De deuren zijn gesloten. Het Plein Theater aan het Sajetplein vroeg zich af wat zij met de theaterruimte, binnen de onmogelijkheden van deze tijd, toch nog kunnen doen. Het theater is nu open als ‘Pop Up Gallery & Store’. Tot en met 24 april kun je er op afspraak de tentoonstelling bezoeken en kunst kopen.

Om coronaproof te kunnen draaien stelde het theater het programma Outside In samen, waarin interactieve kunstinstallaties het hart vormen. De installaties reflecteren elk op hun eigen manier sterk op de wereld om ons heen, nu we juist meer teruggeworpen zijn op onszelf.

De theatrale stop-motion animatie installatie is geïnspireerd door het boek The World Without Us van Alan Weisman. In dit boek beschrijft Weisman hoe de natuur de wereld weer overneemt zodra de mens verdwijnt.

De installatie heet Ecognosis N52°21’40.4″ E4°54’50.4″, een woord dat de filosoof Timothy Morton in zijn boek Dark Ecology gebruikt om de idee dat alles met elkaar in verbinding staat en er geen wezenlijk onderscheid is tussen natuur, techniek en mens aan te duiden. De noorder breedte graden verwijzen naar het Plein Theater als locatie.

Naast een bezoek aan de Gallery verkoopt Plein Theater kunstzinnige accessoires in de Store, met beelden die gemaakt zijn in samenwerking met Studio Matusiak. Per week gaan op www.plein-theater.nl de tijdsloten in de verkoop voor diezelfde week.