Home Groen Pluktuin op ruw grasland volgens Vrienden van Park Frankendael niet de bedoeling

Pluktuin op ruw grasland volgens Vrienden van Park Frankendael niet de bedoeling

0

In Park Frankendael tussen de Springertuin en restaurant de Kas is op het bloemrijke grasland de Pluktuin aangelegd. Het is een project van Oost Begroot. De Vrienden van Frankendael waren het er niet mee eens en hebben de verantwoordelijke bestuurders van stadsdeel Oost hierop aangesproken.

Hetoorspronkelijke bloemrijk grasland, volgens het parkontwerp bestemd als plek waar de natuur zich kan herstellen, had naar de mening van de Vrienden van Frankendael én volgens het beheerplan van het stadsdeel intact moeten blijven. Met ruimte voor wilde planten zoals de echte heemst, zonder uitheemse en woekerende planten die er niet thuishoren. Dat blijkt uit de nieuwsbrief van de Vrienden.

Vanuit het stadsdeel geeft men toe dat er in de eerste ronde van Oost Begroot weinig kaders zijn meegegeven aan de planindieners en dat dit plan vooraf onvoldoende getoetst is, ook niet aan het oorspronkelijke parkontwerp. De Vrienden hebben vernomen dat hekjes, bordjes, bomen en struiken er inderdaad niet thuishoren, wel planten die passen in het parkontwerp. Over het vervolg zijn ze nog met het stadsdeel in gesprek.

Niet alle parkbezoekers begrijpen waarom dit veld er ‘wild’ uitzag, merken de Vrienden. ‘Het bloemrijke grasland is nooit een stuk niemandsland geweest. Daarom willen we met de gemeente bespreken hoe informatie hierover in de voorlichting opgenomen kan worden.’