Home Overzicht Politie vindt vuurwapen bij opname rapclip op IJburg

Politie vindt vuurwapen bij opname rapclip op IJburg

0

De politie heeft in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 april vijf personen aangehouden die een rapclip wilden opnemen in de Larikslaan op IJburg. Op de parkeerplaats waar het vijftal zich ophield, troffen de agenten een vuurwapen en een gordel met hagelpatronen aan.

Zaterdagavond zagen agenten rond 01.50 uur twee auto’s geparkeerd staan op een afgelegen stuk van de Larikslaan. Vijf personen waren bezig met opnamen voor een rapvideo. De agenten controleerden de groep en doorzochten hun auto’s. Daarbij troffen zij in de nabijheid van de auto’s een vuurwapen en een gordel met hagelpatronen aan. Het vijftal, variërend in de leeftijd van 19 tot 23 jaar en afkomstig uit Amsterdam, Diemen en Terneuzen, is aangehouden. Naar hun exacte betrokkenheid bij het verboden wapenbezit wordt nader onderzoek gedaan.

De politie laat weten dat het onaangekondigd maken van opnames voor rapclips met vuurwapens kan leiden tot, voor alle partijen, ongunstige situaties. Hoe meer vuurwapens van de straat zijn, hoe beter dat is voor ieders veiligheid. De hulp van getuigen is daarbij van groot belang. Wie informatie heeft dat een persoon in het bezit is van een (vuur)wapen, mag de politie altijd bellen via 0900 8844. Dat kan ook anoniem. Bel dan met 0800 7000. Wie daadwerkelijk iemand met een vuurwapen ziet, moet te allen tijde direct 112 bellen.