Home Overzicht Binnenkort start bouw politiebureau Zeeburgereiland

Binnenkort start bouw politiebureau Zeeburgereiland

0

Na een moeizame voorbereiding wordt binnenkort begonnen met de bouw van het politiebureau Oost-Zeeburg op de Bedrijvenstrook van het Zeeburrgereiland. Het nieuwe gebouw komt op de hoek van de Marie Baronlaan en de Atje-Keulen Deelstrastraat achter het tankstation van Kriterion. De bouw van het politiebureau duurt ongeveer een jaar.

Op een politiebureau op IJburg wordt al heel lang gewacht. In 2008 kreeg IJburg als volwassen wijk zijn eigen politiebureau, maar door de vorming van de Nationale Politie en het daarbij behorende samengaan van wijkteams werd bureau IJburg in 2016 gesloten. De activiteiten verhuisden naar het politiebureau in de Balistraat. Voor aangiftes moet je nog steeds naar de Balistraat.

Eerder was er vertraging opgetreden bij het bouwrijp maken van de grond. Onverwacht werd een puinfunderingslaag in de grond aangetroffen en de kleine plevier bleek er te broeden. Dat is een beschermde inheemse diersoort die je niet zomaar mag verstoren tijdens het broeden. Maar over enige tijd heeft IJburg op het Zeeburgereiland eindelijk een goed uitgerust nieuw politiebureau voor het RBT (Robuust BasisTeam) met kantoorruimtes, een publiekszone, een arrestantengebied en kleedruimten.

De Nationale Politie heeft BAM Bouw en Techniek geselecteerd voor de realisatie. Voor het pand heeft architectenbureau De Twee Snoeken een doelmatig en toekomstbestendig ontwerp gemaakt.