Home Overzicht Politiehond bijt verdachte in been bij aanhouding

Politiehond bijt verdachte in been bij aanhouding

0

De politie heeft woensdag aan het Ringslangpad bij de Kruislaan een 23-jarige man aangehouden voor een poging tot zware mishandeling en bedreiging. Daarbij werd een politiehond ingezet die de verdachte in z’n been beet. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar medische hulp voor de man werd geregeld.

Aan het eind van de ochtend opende het 22-jarige slachtoffer de deur van de woning aan het Ringslangpad en kreeg vermoedelijk direct een klap. Daarna zou de verdachte het slachtoffer bij zijn keel hebben gegrepen en zag het slachtoffer dat de man een mesje in zijn handen had. Daarna voelde het slachtoffer pijn aan zijn hand, vermoedelijk doordat de man hem met het mesje stak of sneed. Hierdoor liep de man lichte verwondingen op.

Door de commotie kwamen twee buurtbewoners naar buiten. Vrijwel direct voelde dit tweetal zich door de man bedreigd omdat hij dreigende teksten naar hen zou hebben geuit. Daarop werd de politie gealarmeerd.

Toen politie arriveerde, zagen ze de man op een noodtrap van het woongebouw aan het Ringslangpad. De agenten probeerden de man naar beneden te krijgen, maar de man bleef op de trap staan. Uiteindelijk ging een hondengeleider het gebouw in en kwam oog in oog te staan met de man.

Ook de hondengeleider probeerde de man naar hem toe te praten, maar de verdachte gaf geen gehoor aan de sommaties. De hondengeleider liep daarna naar de man en wilde hem aanhouden. De man pleegde echter verzet en kon niet onder controle worden gebracht. Door de dreigende situatie en het feit dat de man mogelijk een mes bij zich had, zette de hondengeleider zijn diensthond in.

De hond beet de verdachte in zijn been, maar nog verzette de man zich. Na enige ogenblikken kon de man toch onder controle worden gebracht en in de boeien worden geslagen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar medische hulp voor de man werd geregeld.