Home Overzicht Powerplays en penalties hinderen Tigers

Powerplays en penalties hinderen Tigers

0

IJshockey | Terwijl enkele spelers van de U21-spelers het eredivisieteam van de Tigers in Heerenveen bijstonden, nam de rest van de ploeg het in Den Bosch op tegen de Red Eagles. Het eredivisieteam won van de Flyers, al was dat met hakken over de sloot. Ook het U21-team had betere avonden.

Lewis Daniels | Foto Mark van den Heuvel

Hoewel de cijfers op het scorebord het niet meteen tonen – de Eagles scoren voor het eerst in de veertiende minuut tijdens een powerplay – hebben de Tigers moeite het tempo van de tegenstanders bij te houden.  Amsterdam mist spelers door blessures en het uitlenen van mankrachten.  De U17-spelers die de legen plekken vullen doen dat goed, al is door het tempo en het fysieke spel de overgang naar een hogere competitie (nog) groot. Toch zit er genoeg muziek in het team om die verschillen in de toekomst te overbruggen.

Op een soloactie van een Eagle in de achttiende minuut volgt het tweede punt voor Den Bosch, dat na de eerste rust tijdens powerplays opnieuw twee keer toeslaat met solo-acties, 4-0. Amsterdam komt ook door de penalty’s lastig in de wedstrijd, maar weet vijf minuten voor de tweede onderbreking toch een punt binnen te halen, 4-1.

Terug op het ijs komen de Tigers in de laatste twintig minuten wel op tempo. Het zijn opnieuw de penalty’s die het team parten spelen en twee punten kosten, 6-1. Toch weet de ploeg een zevende goal tot zes seconden voor het eind tegen te houden. 7-1 als eindstand is geen leuke uitslag, rampzalig is het niet. Na acht gespeelde wedstrijden zijn er nog twaalf herkansingen. Aanstaande zaterdag nemen de Tigers het in de Jaap Edenhal op tegen Hijs Hokij Den Haag, de nummer een in de competitie. Missie: erg zwaar, niet onmogelijk.

Winst voor vrouwen in Geleen

Betere tijden voor het vrouwenteam van de Tigers, dat de zaken onder controle had in de wedstrijd tegen de Smoke Eaters. De eerste periode leverde twee punten op en kostte een tegengoal. Na de eerste onderbreking volgen nog vier punten voor Amsterdam. Geleen scoort halverwege de tweede periode een tweede en laatste doel en incasseert tijdens de laatste twintig minuten nog drie rake schoten van Amsterdam, 2-9. Met drie overwinningen en twee keer gelijkspel zijn de vrouwen, net als het eredivisieteam, nog ongeslagen dit seizoen. Zaterdag 3 december spelen ze tegen de Kemphanen in Eindhoven.