Home Overzicht Silo’s Sportheldenbuurt straks voor horeca, bioscoop, zalen, dakterrassen en kantoor

Silo’s Sportheldenbuurt straks voor horeca, bioscoop, zalen, dakterrassen en kantoor

Verbouwing silo’s start volgend voorjaar

0

De drie markante silo’s op Zeeburgereiland wachten al vele jaren op een nieuwe invulling. Vanaf volgend voorjaar wordt het trio in de Sportheldenbuurt – omgebouwd tot een gebouw dat een compleet scala aan stedelijke voorzieningen biedt: van hotel tot filmhuis, van grand café en high-end kantoren tot dansschool.

De drie de silo’s krijgen een opbouw waardoor het rauwe karakter van de silo’s behouden blijft. Elke silo heeft zijn eigen identiteit en publieke programmering. Samen vormen ze een opvallend geheel. Bruggen tussen de silo’s verbinden de gebouwen met elkaar en vormen een indrukwekkend openbaar dakpark. Op twintig meter hoogte vind je een uniek openbaar daklandschap, verbonden door twee loopbruggen. Het herbergt de buitenbioscoop en het terras van het grand café waar je kunt genieten van het fantastische panoramische uitzicht over de stad.

De silo’s waren ooit onderdeel van de rioolwaterzuiveringop het Zeeburgereiland. Deze bouwwerken krijgen nu dan toch een nieuwe bestemming. Op 15 november zijn de silo’s officieel overgedragen aan aannemer Vink Bouw. Architectenbureau Elephant, Vink Bouw, House of Jim en Grayfield. Zij maken van de silo’s indrukwekkende bouwwerken.

In 2008 schreef de gemeente een prijsvraag uit om de gebouwen te voorzien van een nieuwe functie. De prijsvraag werd gewonnen door initiatiefnemers voor een Annie M.G. Schmidthuis, een museum, speelhuis en restaurant waar het leven en werk van de schrijfster zou worden belicht. Door de crisis zijn de plannen nooit uitgevoerd. Ook het plan om van één van de silo’s een klimhal te maken sneuvelde. Het nieuwe plan lijkt nu echt gerealiseerd te worden.