In de Czaar Peterbuurt heeft Barlotta een nieuw concept neergezet: de Charcuteria. Een plek waar charcuterie, pasta’s en een indrukwekkende wijnkaart samenkomen. Informeel en laagdrempelig, met een eigen ingang aan de Czaar Peterstraat en een gezellige sfeer met krukjes en hoge tafels. Alles draait hier om proeven en delen, precies zoals ze dat in Zuid-Europa doen.
Het restaurantgedeelte van Barlotta, met een aparte ingang aan de Conradstraat, biedt een uitgebreider dinerkaart, maar de Charcuteria richt zich volledig op het informele en Bourgondische samenzijn.
De kaart biedt een breed scala aan charcuterie, van pata negra tot chorizo, gecombineerd met ingelegde olijven en artisjokharten. Naast vleeswaren zijn er ook verschillende pasta’s. ‘Vegetariërs hebben voldoende keuze en op verzoek maken de chefs ook vega gerechten’, vertelt eigenaar Karel. ‘Onze gerechten zijn stuk voor stuk bedoeld om te delen, zodat gasten meerdere smaken en texturen kunnen ervaren tijdens hun bezoek.’
Deze avond is er bezoek van twee buurtbewoners uit de Conradstraat. ‘We wonen om de hoek en dit is de laatste maanden een fijne plek geworden om informeel af te spreken met vrienden’, vertelt Kirsten die samen met haar man Jeroen hier afspreekt met vrienden. ‘Al die lekkere gerechten die je staand of op een barkruk gezamenlijk kunt eten. Het voelt alsof we op vakantie zijn.’
De wijnkaart telt maar liefst 50 à 60 verschillende wijnen, met vijftien opties per glas. Een uitgebreid assortiment om de perfecte combinatie met de gerechten te ontdekken. De medewerkers adviseren graag welke wijn het beste past bij de gekozen charcuterie of pasta, waardoor iedere gang een goede smaakbeleving wordt.
Volgens eigenaar Karel zijn de pulpo en burrata absolute aanraders. ‘De pulpo is verfijnd bereid en prachtig opgemaakt, terwijl de burrata een romige, rijke smaakbeleving biedt’, aldus de eigenaar. ‘Ook de ribeye en steak tartaar alla Barlotta verdienen een plek op tafel.’
De vaste gasten Kirsten en Jeroen bestellen de tweede ronde samen met een hun vrienden. ‘Het is gezellig om met meerdere mensen te komen en verschillende gerechten te bestellen om samen te proeven. We vonden de steak tartare heerlijk’, zegt Kirsten. ‘Op deze manier ontdek je bijna het volledige aanbod van Barlotta en heb je een verrassende avond. Andere aanraders vonden we de shii-take bitterballen en de casa santona sardines.’
Barlotta is een culinaire toevoeging aan de buurt waar de liefde voor goed eten en gezelligheid steeds verder toeneemt. ‘Of je nu een snelle bite zoekt, een lange avond wilt tafelen of gewoon wilt genieten van een goed glas wijn: bij de Charcuteria van Barlotta voelt iedereen zich thuis’, bevestigt eigenaar Karel.
Check barlotta.nl