Home Overzicht Rails passen niet. Voorlopig geen trams over Berlagebrug

Rails passen niet. Voorlopig geen trams over Berlagebrug

0

De Berlagebrug gaat na een uitgebreide renovatie over ruim een week weer open voor het verkeer. Dat geldt niet voor tram 12, die kan niet op 10 november weer over de brug, maar pas ergens volgend voorjaar. Reden: de op maat gemaakte rails passen niet. Dat meldde verkeerswethouder Melanie van der Horst tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad.

Volgens de wethouder is gebleken dat de op maat gemaakte tramrails niet passen. Het zal vele maanden duren voordat er daarvoor een oplossing is. Hoe dat kan gebeuren wordt nog onderzocht.

De gerenoveerde Berlagebrug, die Oost en Zuid verbindt, gaat op vrijdag 10 november aan het einde van de dag weer open voor auto’s, fietsers, voetgangers en de scheepvaart. Bus 62, 65 en spitslijn 245 maken vanaf maandag 13 november weer gebruik van de brug.

De brug is vanwege technische problemen voorlopig afgebouwd zonder tramspoor. Dat betekent dat tram 12 nog niet over de brug kan en daarom de aangepaste route blijft rijden. Het streven is om het tramspoor in het voorjaar 2024 aan te brengen. Dan kan tram 12 weer naar zijn eindpunt bij het Amstelstation rijden.

Tot 10 november maken fietsers, voetgangers en nood- en hulpdiensten nog gebruik van de hulpbrug. Auto’s en overig gemotoriseerd verkeer worden omgeleid. Bussen gaan via de Amstelstroombrug in het Amstelkwartier naar het Amstelstation. Tram 12 richting Amstelstation rijdt tot halte Amsteldijk. Vanaf hier kun je via de hulpbrug naar het Amstelstation lopen. Reizigers in de richting van Centraal Station kunnen dan opstappen bij de halte Victorieplein.