Home Overzicht Regels voor kamerverhuur aangescherpt

Regels voor kamerverhuur aangescherpt

0

Steeds meer woningen worden per kamer verhuurd, omdat ze dan meer huur opleveren. Gezinnen die op zo’n woning zitten te wachten vissen daardoor achter het net. En dat is niet de bedoeling. Daarom moeten verhuurders per 1 april aan strengere eisen voldoen. Per wijk is er straks een vastgesteld maximum aantal woningen waarvan kamers mogen worden verhuurd. En de .

Verhuurders van woningen met minimaal twee kamers te huur moeten een vergunning hebben en aan meer eisen voldoen. Zo moet de woning brandveilig zijn, er zijn eisen qua geluidsisolatie en er moet een gezamenlijke ruimte zijn van minstens 11 m². Verhuurders die geen vergunning willen aanvragen of dat niet hebben gedaan, hebben nog steeds verplichtingen ten opzichte van de huurders. Zo mogen ze huurders niet zomaar op straat zetten.

Voor huurders die samen met anderen kamers in een woning huren is het belangrijk te weten of de eigenaar vóór 1 april een vergunning heeft aangevraagd. Als de eigenaar ná 1 april een vergunning aanvraagt, dan heeft iedere huurder recht op een een individueel huurcontract. Dat geeft je als huurder een stevigere positie. Bovendien kun je de huurprijs via een puntentelling laten toetsen door de Huurcommissie.

!WOON geeft gratis advies. Check www.wooninfo.nl.