Home Overzicht Reparatie lift tramhalte laat nog op zich wachten

Reparatie lift tramhalte laat nog op zich wachten

0

De lift naar de uitgang richting Centrum van tramhalte Rietlandenpark is al een half jaar kapot. De roltrappen zijn regelmatig buiten gebruik, vooral als het nat is. De halte is daardoor slecht toegankelijk voor mensen met een beperking. Genoeg reden voor voor raadslid Bloemberg – Issa (Partij voor de dieren) om vragen te stellen aan de wethouder. Het antwoord: naar verwachting kan de lift pas in het eerste kwartaal van 2023 vervangen worden.

Waterschade is de oorzaak van het falen van de lift. Eerdere pogingen om de wateroverlast aan te pakken hadden geen resultaat. In 2022 stond een revisie gepland, maar die kon door de waterschade niet doorgaan. Het is de bedoeling dat een ander type lift geplaatst wordt. Het GVB heeft een principe-afspraak met een leverancier dat er op korte termijn een tijdelijke lift wordt geplaatst. De gemeente onderzoekt de mogelijkheden om het waterprobleem op te lossen. Pas als die opgelost zijn, kan een algehele revisie plaatsvinden van de liften en de roltrappen.

Openbaar vervoer moet toegankelijk zijn voor alle Amsterdammers. Belangrijk daarbij is dat alle haltes van het openbaar vervoer goed toegankelijk zijn. In de Inclusie agenda van de gemeente is mobiliteit het tweede speerpunt.

Het GVB is zich bewust van het ongemak dat de kapotte lift met zich meebrengt. Ze vraagt reizigers via een andere halte naar hun bestemming te reizen.