Home Overzicht Replica van kunstwerk voormalig Bio Theater mogelijk elders geplaatst

Replica van kunstwerk voormalig Bio Theater mogelijk elders geplaatst

0

Het zou niet misstaan, een bioscoop annex theater op de Middenweg. Dergelijke voorzieningen zijn er niet veel in Oost. Maar treuren helpt niet. Het Bio Theater is nu helemaal gesloopt om plaats te maken voor woningen en winkels. Ook het laatste stukje Bio is nu verleden tijd. Het onlangs ontdekte kunstwerk is verwijderd en kon niet behouden blijven.

De blauwe achterzijde van het theater is nog enige tijd te zien geweest. Eigenlijk kwam het witte reliëf daarop best goed uit. Maar het behouden was niet mogelijk. Het ornament was niet los te maken van de achtergrond. Om het toch voor de toekomst te behouden is een 3D-scan gemaakt waarmee altijd nog een replica kan worden gemaakt.

Het kunstwerk werd ontdekt tijdens het slopen van het pand. De aannemer deed onderzoek om te zien of het of het kon worden behouden. Het resultaat was negatief. Het was in te slechte staat. Waar en of de replica van het reliëf een plaats zal krijgen is niet bekend. In de nieuwbouw van het pand aan de Middenweg. Of in een van de andere theaters in Oost. Wie weet.