Home Overzicht Meer aanhoudingen na rellen in Molukkenstraat, zes personen nog vast

Meer aanhoudingen na rellen in Molukkenstraat, zes personen nog vast

0

Ongeveer tweehonderd (buurt)jongeren relden gisterenavond in en om de Molukkenstraat. Negen man werd opgepakt. Later volgden nog twee arrestaties. Zes jongeren zitten nog vast.

Ook vandaag sporen platforms op sociale media jongeren met agressieve bewoordingen aan om vanavond mokers mee te nemen en met een ‘staking’ voor meer onrust te zorgen. Het Parool bericht dat de stenen gooiende en ‘joden, joden’ roepende jongeren niet naar de Molukkenstraat zijn gekomen om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Geen van hen rept over de pandemie en de gevolgen daarvan. In hun optiek is Nederland een ‘politiestaat’. Ze willen ze laten zien wat oorlog is door zoveel mogelijk rotzooi te trappen.

De politie en de ME waren goed voorbereid. Agenten postten op de straathoeken. In de zijstraten van de Molukkenstraat en Insulindeweg stonden de ME-busjes paraat. Kort na acht uur ’s avonds veranderde het kruispunt bij de straten in een slagveld. Relschoppers staken zwaar vuurwerk af en bekogelden politieauto’s en voorbijgangers met uit straten gerukte trottoirtegels.

Pogingen een politiebusje omver te duwen mislukten. De politie en ME rukten uit met wapenstokken. Ze trokken een al geruime tijd op de politie scheldende automobilist uit zijn auto en sloegen een scooterrijder neer die probeerde te ontsnappen. Omstanders zetten het op een lopen. Relschoppers bedreigden een persfotograaf die licht letsel had nadat een steen haar hoofd raakte.

Vlak na negen uur ’s avonds zijn de straten, op een enkele hangjongere na, grotendeels schoon geveegd. Met hulp van een helikopter houdt de politie de rest van de avond buurtpatrouilles. De politie houdt rekening met nieuwe escalaties en is vanavond opnieuw in groten getale aanwezig in de Indische Buurt.