Na een periode van afwezigheid en gevolgd door een grote renovatie is Roest terug op de historische grond van Oostenburg. De Kopgroep, bekend van De Willem, Kopstootbar en Jajem, blaast na zes jaar nieuw leven in Roest. Het is een nu grootstedelijk restaurant, waar staal en beton zorgen voor een industriële setting.
Redactie | Foto’s Odette Kleeblatt
Roest was een vrijplaats waar je tot diep in de nacht kon dansen en plezier maken met een strandje aan het water. Die tijd is voorbij. ‘Roest is nu een plek voor een ander publiek waar je heerlijk kunt eten, maar ook kunt genieten van de zon op het terras. Van een mooie selectie wijnen tot een nachtelijk diner, hier beleef je het allemaal’, aldus Maarten de Vries van de Kopgroep.
Roest is meer dan alleen een restaurant. Met plaats voor tweehonderd gasten biedt deze plek een bijzondere combinatie van eten, ontspanning en plezier. Met lange tafels voor sfeervol dineren en een groot terras aan het water. Een industriële inrichting met beton en staal doen een beetje denken aan Roest van voorheen.
Roest is zeven dagen per week open voor ontbijt, lunch, diner of een drankje, van 9 uur ’s ochtends tot laat in de avond. De keuken heeft een grote kaart met de gerechten van Jef van den Hout, bekend van De Willem. ‘We brengen een keuken die gezelligheid en kwaliteit combineert. Denk aan verfijnde Franse en mediterraanse gerechten, geserveerd op een family style-manier, zodat iedereen samen kan genieten van eten op niveau.’ De website geeft daarover nog geen duidelijkheid, die is nog gericht op het aantrekken van medewerkers.