Home Overzicht Rogier Schravendeel: Breng ze veilig thuis

Rogier Schravendeel: Breng ze veilig thuis

0

Het actiecomité Breng ze veilig thuis wil helpen Nederlandse kinderen uit Syrische kampen naar een Nederlandse ambassade te brengen. Onlangs startte een actie waarin het publiek om hulp gevraagd werd.

De Nederlandse kinderen verkeren in Noord Syrië in erbarmelijke omstandigheden. De Nederlandse regering vindt het te riskant de kinderen op te halen. De oprichter van het actiecomité, Rogier Schravendeel uit de Indische Buurt, is het niet eens met dit standpunt van de regering. Hij heeft het comité opgericht om de regering te helpen bij het terughalen van de kinderen en hun ouders.

Hulp kan op verschillende manieren gegeven worden: met geld, ondersteuning bij de activiteiten. Met de actie wil het comité het idee geven dat er in Nederland aan hen gedacht wordt.

Met geld dat gedoneerd worden wordt in volledige transparantie kinderspeelgoed aangeschaft. Het geld wordt ook gebruikt om de kinderen en hun ouders medisch te ondersteunen. In overleg met kinderrechtenorganisaties en Artsen Zonder Grenzen wordt gekeken hoe het speelgoed in het kamp terecht kan komen. De actie wordt ondersteund door een groot aantal organisaties uit Amsterdam. Doneren kan via deze link.

Heb je speelgoed over? Inleveren kan natuurlijk ook, stuur een mailtje naar de initiatiefnemer.

Platform Kinderen terug uit het kalifaat is een ansichtenkaartenactie gestart. Het is de bedoeling dat onderstaande kindertekening aan zoveel mogelijk leden van de Tweede Kamer gestuurd wordt, met een persoonlijke tekst. Kaarten kunnen aangevraagd worden Ad Corten, via [email protected].

Op 4 september wordt een actie op de Dam georganiseerd. Volg het blog voor de laatste ontwikkelingen.