Home Nieuws Bewoners vrezen lichtreclame Swapfiets in Molukkenstraat

Bewoners vrezen lichtreclame Swapfiets in Molukkenstraat

0
Bewoners in het appartementengebouw tegenover Swapfiets vrezen overlast van lichtreclame.

De internationale fietsverhuurder Swapfiets gaat haar hoofdkantoor vestigen in Oost. Het voormalige bedrijvencentrum aan de Molukkenstraat is gerenoveerd en klaar voor de activiteiten van dit bedrijf. Op het gebouw komt een groot verlicht logo van 3,5 bij 1,5 meter en daarvan vrezen de bewoners van de tegenoverliggende appartementen hinder te gaan ondervinden.

Swapfiets heeft een vergunning gekregen om de lichtreclame te plaatsen die rechtstreeks in de woningen van het tegenoverliggende woningen schijnt. De bewoners hebben de rechtbank gevraagd dit besluit op te schorten en er worden vele bezwaren ingediend.

Na de uitgebreide renovatie van het pand en de omgeving bij  Albert Heijn, Praxis en Big Bazar is de verhuurder van fietsen verhuisd van Delft naar Amsterdam. Aan de overzijde van de Molukkenstraat staat een groot appartementencomplex waarvan de bewoners uitkijken op het pand van Swapfiets. Zij vrezen dat een fel verlicht lichtreclame het woongenot beperkt.

Het concept van fietsenverhuurder Swapfiets is vrij eenvoudig: voor een maandelijks vast bedrag hebben leden altijd een werkende fiets. Swapfiets noemt zich een van de meest toonaangevende leveranciers van ‘micromobiliteit’ in Europa, met inmiddels meer dan 220.000 leden in Nederland en een groot aantal Europese landen.