Home Dwars nieuws Samen op pad

Samen op pad

0
Links vakdocent Andy, rechts deelneemster Wil.

Van 19 t/m 23 september 2022 – in de week van de dementie – zijn er een drietal activiteiten voor buurtbewoners van Oost en hun naasten. Met name ook nodigen we mensen uit waarvan het brein een beetje hapert of met een beginnende dementie om ‘Samen op pad’ te gaan.

Michelle van Iersel is sinds april 2022 coördinator bij het Odensehuis Amsterdam. In stadsdelen Oost en Zuidoost is zij eindverantwoordelijke. Het Odensehuis is de ontmoetingsplek voor mensen met beginnende dementie en hun naasten. ‘De ongedwongen sfeer nodigt uit om jezelf te zijn en jouw verhaal te delen.’

Robert Kochplantsoen 19

Het Odensehuis in Amsterdam-Oost is aan het Robert Kochplantsoen. Daar is met een groep deelnemers een programma gestart, wekelijks op de maandag van 10 tot 14 uur. Het actieve programma bestaat uit bewegen (bv wandelen, yoga en een boodschap doen), de kunstklas volgen en het met elkaar inspiratie opdoen door een museum of expositie te bezoeken.

‘Natuurlijk is dat actieve programma er niet voor niets, maar het belangrijkste is toch dat de bezoekers, hun naasten en het team van vrijwilligers elkaar een fijne ontmoetingsplek bieden midden in de samenleving.’

In de week van de dementie, van 19 t/m 23 september, is er in Oost een speciaal programma, met een drietal belevingen onder de noemer ‘Samen op pad’.

Maandag 19 september – Natuurbeleving

Servicepunt Brinkhuis (Landbouwstraat 63) is het verzamel- en startpunt van een wandeling van ongeveer anderhalf uur. Sabine Masseur van Betondorp Groentoer leidt ons langs de natuur in deze buurt. Het tempo is voor iedereen goed te doen, rolstoelen en rollatoren kunnen over de paden die we nemen. Om 18.00 uur verzamelen we om onder het genot van een hapje en drankje met elkaar kennis te maken. De wandeling start om 19.00 uur.

Woensdag 21 september – Kunstbeleving

In Servicepunt Jeruzalem (Van ’t Hofflaan 29A) geeft Mieke Marx een interactieve kunstlezing. Kunst prikkelt het brein: het activeert je denken en het kan je gevoelsleven versterken. Met beroemde kunstwerken uit de beeldende kunstwerk zal de ervaren museumrondleidster ons inspireren. De inloop is om 18.30 uur, de lezing start om 19 uur. We zullen een hapje en drankje verzorgen.

Vrijdag 23 september – Muziekbeleving

De Odensejazzband speelt op de locatie Oranje-Vrijstaatplein 2 (naast het Stadsdeelkantoor). We zullen ons door de muziek en de prachtige stemmen in Parijs wanen of in Zuid-Amerika, op een zonnig terras of in een dansclub. De inloop is om 15.30 uur, de band start om 16.00 uur.

Na het optreden is er de mogelijkheid een hapje mee te eten. Resto van Harte verzorgt een drie-gangenmaaltijd voor 7 euro of 4 euro met stadspas. Met de extra stadspasactie kun je nu ook nog gratis iemand meenemen naar het diner. Aanmelden kan via de website – www.restovanharte.nl – of door te bellen met de reserveringslijn – 0900 900 3030 -.

Aanmelden

In verband met de ruimte en de catering is aanmelden wél nodig. De belevingen worden je kosteloos aangeboden door Odensehuis i.s.m. Dynamo, de Ouderenadviesraad en gemeente Amsterdam stadsdeel Oost.

Meer info en aanmelden bij Michelle van Iersel, coordinator Odensehuis Amsterdam Oost, 06 3851 1907