Home Overzicht Sanne te Pas vertelt over haar documentaire in talkshow

Sanne te Pas vertelt over haar documentaire in talkshow

0

De talkshow Dwars door Oost in de Jungle is deze maand op donderdag 14 november. Het wordt een speciale aflevering in het kader van de week tegen kindermishandeling en huiselijk geweld. Eén van de gasten is Sanne te Pas, ze vertelt over de documentaires die ze maakt.

Sinds 2010 is Sanne te Pas documentairemaakster. Met haar bedrijf  Canto Libre Films maakt zij maatschappelijk geëngageerde documentaires en niet-commerciële promo’s. Ze maakte een documentaire over kindermishandeling en onlangs een videoclip over partnergeweld.

De aanpak van geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld, waaronder kindermishandeling, is een specialisatiegebied van Canto Libre Films. De nadruk ligt op ervaringsdeskundigheid. De geïnterviewden houden zelf de regie over hun verhaal.

Educatieve documentaire kindermishandeling
Een vermoeden van stress bij kinderen thuis, kindermishandeling en verwaarlozing zijn zaken die veel emoties oproepen. In opdracht van Stichting Films for Change is een preventieproject opgezet, bestaande uit korte educatieve documentaires en een lesbrief/handreiking en website. Leerkrachten zien er vaak tegenop om hierover in gesprek te gaan met ouders.

De focus van de educatieve documentaire ligt op het aanpakken van de handelingsverlegenheid. Leerkrachten leren iets gaan doen wanneer zij een onderbuikgevoel ervaren bij een kind en/of de ouders. Daarnaast laat de film ook zien hoe veerkracht bij kinderen kan worden ontwikkeld. In de talkshow gaat Sanne dieper in op de haar werkwijze.

Videoclip over partnergeweld
Van 5 tot 8 november vindt de vierde Wereldconferentie Vrouwenopvang plaats in Taiwan. Voor het openingsprogramma van deze conferentie heeft Sanne te Pas een videoclip gemaakt met een survivor rap over geweld tegen vrouwen. Met het lied willen zij andere vrouwen aanmoedigen om het zwijgen over huiselijk geweld te doorbreken en om hulp te zoeken.

Check Canto Libre Films, audiovisuele producties | Sanne te Pas | www.cantolibrefilms.nl | [email protected] | 06 1772 7199