Home Overzicht Schaatsseizoen Jaap Edenbaan begint op 12 oktober

Schaatsseizoen Jaap Edenbaan begint op 12 oktober

0

In het weekend van 12 oktober opent de Jaap Edenbaan het schaatsseizoen met allerlei festiviteiten. Traditiegetrouw kun je op de eerste zaterdag voor slechts twintig cent schaatsen.

Op beide dagen worden proeflessen gegeven. Wie geen schaatsen heeft kan ze huren. Wie vaker wil komen kan dit weekend een rittenkaart met tien procent korting kopen.

Komende weken beginnen de cursussen. De seizoenscursus is bedoeld om de schaatstechniek te verbeteren. De deelnemers krijgen elke week een uur les in een groep met hetzelfde niveau.  Wie tochten zoals de alternatieve Elfstedentocht wil gaan schaatsten kan de toertochtcursus volgen.

Tijdens de zomerstop is de buitenbaan verbeterd. Alle compressoren zijn vervangen. De toegankelijkheid van de 400-meterbaan is ongewijzigd ten opzichte van vorig seizoen.

Dit jaar organiseert de Jaap Edenbaan verschillende evenementen. Zeven weken lang zijn er op zondagavond opnamen van het tv-programma ‘IJzersterkste’. Bekende Nederlanders gaan de strijd aan met beroemde schaatsers. Later volgen het Nederlands Kampioenschap Supersprint en het WK voor studenten. Zaterdag 19 oktober wordt de eerste wedstrijd van dit seizoen gereden, de KPN Marathon.

De ijshal is in het weekend alleen beschikbaar voor verenigingen. Ongebonden schaatsers kunnen buiten op de krabbelbaan terecht. In de vakantieperiodes is de ijshal in de weekenden geopend voor publiek.

Check www.jaapeden.nl