Home Overzicht Schietincident in de Fizeaustraat onderwerp in Opsporing Verzocht

Schietincident in de Fizeaustraat onderwerp in Opsporing Verzocht

0

In de uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdag 24 mei wordt uitgebreid aandacht besteed aan een schietincident in de Fizeaustraat in Amsteldorp op 19 februari. Twee mannen werden  daar beschoten en één van hen, de 41-jarige Rodney Mijnals, kwam hierbij om het leven. Ondanks uitgebreid onderzoek van een Team Grootschalige Opsporing staat helaas nog niet vast wie de slachtoffers heeft/hebben neergeschoten en waarom. Via een sms oproep zijn mensen in Amsteldorp opgeroepen naar de uitzending te kijken.

De politie laat in Opsporing Verzocht onder andere een reconstructie van het schietincident zien en stelt het publiek belangrijke vragen. Wie weet meer over mogelijke verdachten en/of een specifiek voertuig? Wie heeft informatie over de toedracht? En wie is getuige geweest van het incident of is in het bezit van relevante camerabeelden, maar heeft hier nog geen contact met de recherche over gehad?

Het sms-bericht is verstuurd naar vele duizenden telefoonnummers die vielen onder de dekking van een telefoonmast in de omgeving van de Fizeaustraat. Dit houdt in dat de telefoonnummers die in een denkbeeldige grote cirkel rond het plein vielen een SMS hebben ontvangen. Daarnaast is het bericht ook verstuurd naar telefoonnummers die vielen onder de dekking van telefoonmasten op andere locaties die binnen het onderzoek van de recherche van belang bleken te zijn.

De uitzending van Opsporing Verzocht begint om 20.30 uur op NPO1. Kun je het onderzoeksteam mogelijk verder helpen? Vul dan het tipformulier in. Je kunt informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn 0800-6070. Wil je liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.