Home Overzicht Kunstenaar neemt je mee door de bijzondere bomenwereld met de Ontroertoer

Kunstenaar neemt je mee door de bijzondere bomenwereld met de Ontroertoer

0

De Ontroertoer is een tocht over De Nieuwe Ooster rond het unieke arboretum. Met een persoonlijke visie en kunstenaarsblik tast PJ Roggeband de grenzen af van deze bijzondere bomenwereld. Deze tocht is persoonlijk geladen, Roggeband neemt de mensen mee in zijn gedachtegangen met gevoel voor de glimlach en de traan. De Ontroertoer is een randprogramma van de tentoonstelling *vergaan door herman de vries in museum Tot Zover.

PJ Roggeband laat de andere kant van bomen zien zoals gemankeerde bomen, gewelddadige exemplaren, vreemde gebruiken en opvallende naamgeving (venijnboom, doodsbeenderenboom). Roggeband biedt tevens een kijkje in de keuken van zijn kunstenaarspraktijk zoals zijn uitwerkingen in houten boekjes en het tekenen met natuurlijke materialen (walnootinkt, mergel of de peulen van de valse christusdoorn).

De Ontroertoer is een lopend onderzoek met interactieve elementen, literaire fragmenten, associaties en opwerpingen. Aan bod komen onder meer begrippen als de ‘uithuiltuin’ (loopt op tranen; vorm van ’troostgroen’),  de ontdekking van de warrelknoest en een serie tekeningen rond toevalsbomen.

Eens in de veertien dagen is er op zondag om 12.00 en 15.00 uur een Ontroertoer van ongeveer 90 minuten. Een ticket kost 10 euro. Kijk in de Agenda voor de data.