Home Overzicht Scholen, kinderdagopvang, eet en drinkgelegenheden, coffeeshops, sportclubs en seksinrichtingen dicht

Scholen, kinderdagopvang, eet en drinkgelegenheden, coffeeshops, sportclubs en seksinrichtingen dicht

0

Het kabinet heeft bepaald dat scholen, kinderdagopvang, eet en drinkgelegenheden (inclusief terrassen) coffeeshops, sportclubs en seksinrichtingen dicht gaan. Namens de Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland roept voorzitter Femke Halsema alle bewoners en ondernemers op de maatregelen van de Rijksoverheid te volgen. Zij vraagt iedereen dringend om niet te hamsteren: het is niet nodig en levert wel nadeel en ongemak op voor andere mensen.

Eet en drinkgelegenheden moeten vanaf vandaag vanaf 18.00 uur dicht. Daaronder vallen ook coffeeshops. Hotels zijn open voor overnachtingen maar mogen alleen eten serveren aan eigen gasten. In afwachting van een beslissing van de Rijksoverheid kunnen eet en drinkgelegenheden in de regio Amsterdam-Amstelland vanavond wel voldoen aan de vraag naar afhaal en bezorging: de keukens kunnen openblijven, maar de zitgelegenheden niet. Na overleg met de Rijksoverheid zal maandag worden besloten of afhaal en bezorging de komende weken mogelijk blijven.

Scholen en kinderdagverblijven gaan maandag dicht. Zij voorzien alleen nog in de opvang van kinderen van ouders die werken in cruciale beroepsgroepen. Veel scholen zijn op dit moment actief in het benaderen van ouders met de vraag wie een cruciaal beroep heeft. Ouders met vragen wordt geadviseerd om contact op te nemen met het eigen kinderdagverblijf of de school.

Al deze maatregelen gelden in ieder geval tot en met 6 april.