Home Overzicht Scholieren doen mee aan wereldwijde hersenquiz

Scholieren doen mee aan wereldwijde hersenquiz

0

In drie spannende rondes lieten zeventien middelbare scholieren op het Science Park zien wat zij weten over onze hersenen. Drie mogen er door naar de nationale finale van de Nederlandse Hersenolympiade. De deelnemers kregen ook de kans de om de Universiteit van Amsterdam beter te bekijken tijdens een rondleiding.

Redactie

Als voorbereiding op de competitie kregen de deelnemers het boek ‘Brain Facts’. Zij hadden hier duidelijk goed uit gestudeerd, aangezien sommige deelnemers foutloos door de rondes heen kwamen. Daarnaast stelden zij uiteenlopende vragen die aantoonden dat ze een goede interesse in het brein hebben.

Het huidige aanbod van onderwijs bevat weinig informatie over het brein, terwijl scholieren wel laten zien hier interesse in te hebben. Een mooie kans voor de drie finalisten om deze interesse verder te ontwikkelen, omdat zij mogen deelnemen aan de Dutch Neuroscience Meeting waar Nederlandse, en buitenlandse, neurowetenschappers hun recente werk presenteren.

Naast de voorronde in Amsterdam zal er op 2 februari een voorronde in Nijmegen plaatsvinden en de in totaal zes finalisten zullen moeten laten zien wie dé hersenkenner van Nederland is, om vervolgens Nederland te representeren op het International Brain Bee dat dit jaar in Washington D.C. plaatsvindt.

Op dit moment worden er in meer dan 50 landen wereldwijd nationale voorrondes gehouden, waaraan meer dan 25.000 scholieren per jaar deelnemen.