Home Overzicht Tigers: drie hattricks en een afterparty voor de play-offs!

Tigers: drie hattricks en een afterparty voor de play-offs!

0

Met een eindstand van 18-1 is het duidelijk dat de nummer één van de poule de hekkensluiters uit Zoetermeer volledig onder controle had. Voornaamste vraag was hoe hoog de teller aan de linkerzijde van het scorebord zou oplopen.

IJshockey | Lewis Daniels
Amsterdam Tigers vs Panters Zoetermeer 18-1

Grootste (kleine) verrassing van de avond is waarschijnlijk de eerste goal. Tot verbazing van een afgeladen Jaap Edenhal -het begin van de wedstrijd werd uitgesteld om al het publiek binnen te laten- zet Axel Lahtinen met een assist van Ricardo Arendse de Panters in de negende minuut op voorsprong, 0-1. De vreugde is van korte duur voor Zoetermeer. Michael Mackie-Kwist maakt met hulp van John Versteeg en Calvin Pohlman de stand gelijk en luidt hiermee de opmars in. Versteeg verzilvert de voorzet van Kalle Pirinen, 2-1. Dertig seconden later schiet Jasper Jaspers prijs met de assists van Ivan Muso en Connor Barette, 3-1. Een minuut daarna is het weer raak, Mick Vastenhouw krijgt de puck toegespeeld van Lance en Zeb van Duin, 4-1. Een minuut voor rust neemt Muso de puck via Donny Polhman aan van Connor Barette, 5-1. Kortom: vijf goals in tien minuten, nul straffen en Tigers die Panters van de baan brullen.

Zoetermeer krijgt het de tweede periode nog zwaarder, Amsterdam komt al in de stemming voor de na de wedstrijd geplande afterparty. Die is georganiseerd om het reguliere seizoen af te sluiten. Calvin Pohlman opent het bal, 6-1. Negen tellen later gaat voor het eerst de strafbankdeur open. Panter Hayley de Jong moet twee minuten zitten voor Holding. Rocco van Hoorn benut tijdens de powerplay de assists van Calvin Pohlman en Billy Grapperhaus. De Tigers blijven hun doelsaldo opwaarderen, een overzicht: 8-1, John Versteeg (assists: Calvin Pohlman en Michael Mackie-Kwist) 9-1, Ivan Muso (assists: Donny Pohlman en Connor Barette) 10-1, James Mercer (assist: Rocco van Hoorn).

Door toenemende frustratie bij de Panters wordt de sfeer op het ijs grimmiger, de Tigers grommen terug. Alex Lahtinen gaat met twee minor penalties naar de kant voor Roughing, net als Michael Mackie-Kwist die met dezelfde straf op de Amsterdamse strafbank zit en daar nog twee minuten bonus bij heeft voor Holding. Het ijs blust het vuurtje dat is gestookt niet. James Mercer en Donny Pohlman raken in de clinch met Jochem van Vliet. Het drietal moet het veld verlaten.

Michael Mackie-Kwist blijft ditmaal op het ijs en zet met hulp van John Versteeg en Jasper Jaspers de Amsterdamse trend voort, 11-1. Niet omdat het moet, maar omdat het… Precies! Na de tweede rust gaat hij met voorzetten van Tobias Kathan en Calvin Pohlman nogmaals langs bij de Pantergoal en haalt een hattrick, 12-1.

Jasper Jaspers geeft de beurt aan Nijs Hille, 13-1. John Versteeg en Tobias Kathan schaatsen naar het Zoetermeerse thuisvak. Ze komen daar in het doelgebied Calvin Pohlman tegen, die het 14-1 maakt. Dat Versteeg ondanks zijn achtenveertig jaar nog steeds een van de beste spelers van het team is blijkt uit het volgende rijtje: 15-1, John Versteeg (assist: Tobias Kathan), 16-1, John Versteeg (assists: Calvin Pohlman en Michael Mackie-Kwist), 17-1, John Versteeg (assists: Mick Vastenhouw en Lance van Duin).

Anders gezegd: de tweede hattrick van de avond is voor de Amsterdamse Sniper. Tel daar zijn eerder in de wedstrijd gemaakte goals bij op: vijf punten.

Een kapitein verlaat als laatste het schip, een teamcaptain zijn ploeg. Calvin Pohlman haalt de derde hattrick en besluit de laatste reguliere thuiswedstrijd van het seizoen met 18-1. Alle reden voor een afterparty in Boven Nul.

De Tigers begonnen afgelopen najaar als een nieuw samengesteld team dat door enthousiasme, enorme inzet en goede begeleiding van coach Ondrej Kratky volledig tot zijn recht is gekomen. Het publiek weet het team weer te vinden. Het begin was soms stroef, het vervolg sterk. De volgende bestemming is de finale.

De Amsterdam Tigers beginnen zaterdag 15 februari om 17.45 uur aan de play-offs en hebben daarna opnieuw een afterparty in Boven Nul in de Jaap Edenhal. Zolang de Tigers deelnemen aan de play-offs volgt na iedere thuiswedstrijd een afterparty.

Check amsterdamtigers.com