Home Overzicht ‘Schrijvers en Soep’ presenteert avond met Raoul de Jong

‘Schrijvers en Soep’ presenteert avond met Raoul de Jong

0

Onder de noemer ‘Schrijvers en Soep’ interviewt Schrijvers uit Oost-redacteur Maaike Bergstra in Oba Linnaeus steeds een auteur van wie kortgeleden werk is verschenen. Bovendien wordt er een hartverwarmende soep geserveerd. Op donderdag 25 november is schrijver Raoul de Jong de gast.

Raoul de Jong (Rotterdam, 1984) schreef columns en artikelen, maakte televisie en publiceerde zes boeken. In 2005 won zijn debuut de Dick Scherpenzeelprijs voor beste journalistieke werk over niet-Westerse landen in de Nederlandse media. Zijn boek ‘De Grootsheid van het Al’ stond op de shortlist voor de Bob den Uyl 2014 en won Het Beste Rotterdamse Boek 2015. Zijn meest recente boek ‘Jaguarman’ is eveneens goed ontvangen. Het stond op de longlist van de Libris Literatuurprijs en is genomineerd voor de European Union Prize for Literature.

Op zijn 28ste ontmoet Raoul de Jong zijn Surinaamse vader voor het eerst. Ze praten hetzelfde, bewegen hetzelfde en geloven allebei in wonderen. Raouls vader vertelt hem dat een van hun voorouders een medicijnman was, die zichzelf kon transformeren in een jaguar. Zijn krachten werden doorgegeven van vader op zoon. Raouls vader wil niets met deze krachten te maken hebben, maar Raoul besluit zelf op onderzoek te gaan. In Suriname spreekt hij met archeologen, dansleraren en wintipriesters en maakt hij kennis met Surinaamse schrijvers, denkers en verzetshelden zoals Anton de Kom, Papa Koenders en Bram Behr.

Hun stemmen werden tot nu toe vaak doodgezwegen en vergeten. Waarom was dat? En welke wijsheid ging zo verloren? In Jaguarman schrijft Raoul zijn onbekende voorvader aan, en vertelt hem wat hij door de zoektocht naar zijn krachten heeft ontdekt over de geschiedenis van Suriname. Al schrijvend beseft hij wat ieder mens van die geschiedenis zou kunnen leren.

In verband met de Corona maatregelen is het verplicht je van tevoren aan te melden aan de balie in Oba Linnaeusstraat 44 of via [email protected] Reserveer tijdig i.v.m. beperkt aantal plaatsen.
Toegang en soep gratis (vrijwillige bijdrage)
Programma van 19.00 tot 20.15 uur, inloop vanaf 18.30 uur met verse soep.

Na afloop boekverkoop door de Linnaeus Boekhandel.