Home Overzicht Intocht Sinterklaas dit jaar in boot over de Amstel en de grachten

Intocht Sinterklaas dit jaar in boot over de Amstel en de grachten

0

Sinterklaas komt op zondag 14 november aan in Amsterdam. Hij vaart over de Amstel langs de Weesperzijde, het Amstelhotel en Carré naar het Scheepvaartmuseum. Voor het eerst in de geschiedenis varen Sinterklaas en zijn Pieten over de grachten. Vanaf via de Amstel gaat de intocht over water naar de Prinsengracht, de Brouwersgracht en de Herengracht en verder naar het Scheepvaartmuseum.

De klassieke intocht te paard kan niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Als typisch Amsterdams en waardig alternatief vaart de boot van Sinterklaas nu over de grachten. Zo kunnen we Sinterklaas toch feestelijk ontvangen.

Burgemeester Halsema ontvangt Sinterklaas aan het einde van de intocht bij het Scheepvaartmuseum. De aankomst bij het Scheepsvaartmuseum is alleen toegankelijk voor genodigden. De intocht en het evenement zijn georganiseerd onder de huidige geldende corona maatregelen.

Ook dit jaar zal burgemeester Halsema Sinterklaas welkom heten bij het Scheepvaartmuseum.

Het gedeelte van de intocht langs de grachten is voor alle kleine en grote Amsterdammers toegankelijk omdat het publiek op deze manier beter verspreid is. Een QR-code is niet nodig, omdat het volgens de overheid een ‘doorstroomlocatie’ is. Bij het eindpunt van de tocht,  het Scheepvaartmuseum, is een QR-code wel verplicht, dit gebied is ook alleen toegankelijk voor genodigden.

De vaarroute van Sinterklaas op zondag 14 november

10.00 uur   Sinterklaas vaart Amsterdam binnen
10.10 uur   Amstel – Weesperzijde
10.20 uur   Amstel – Ceintuurbaan
10.25 uur   Amstel – Amstelhotel
10.35 uur   Amstel – Sarphatistraat
10.40 uur   Amstel – Carré
11.00 uur   Prinsengracht
11.50 uur   Brouwersgracht
11.55 uur   Herengracht
13.00 uur   Via Amstel naar Nieuwe Herengracht en  Schippersgracht
13.20 uur   Aankomst Scheepvaartmuseum (alleen voor genodigden)