Home Overzicht Sint Jacob in ere hersteld

Sint Jacob in ere hersteld

0
De artist impression van de Nieuwe Sint Jacob.

Op de plaats waar verpleeghuis Sint Jacob stond staat nu een gebouw van zeven verdiepingen met daarin 305 luxe appartementen en zorgfaciliteiten. Uniek in dit project is de monumentale kapel uit 1866 op het binnenterrein. Daar biedt Amstelring in 36 wooneenheden 24-uurszorg aan cliënten met dementie. Dit monumentale gebouw vormt het hart van het plan.

De nieuwbouw is rondom de kapel gesitueerd met een binnentuin waardoor er een mooi samenhangend geheel is ontstaan. Met een speciale doorgang is het monument vanaf de Plantage Middenlaan te bereiken.

Voorheen stond op deze plek het Rooms Katholieke oude Mannen- en Vrouwenhuis genaamd Sint Jacob. De monumentale kapel, die het middelpunt vormt van De Nieuwe Sint Jacob, dateert van 1866 en wordt multifunctioneel ingezet als een sfeervolle plek waar ruimte is voor ontmoeting van de bewoners. Rondom de kapel worden intieme binnentuinen aangelegd

De luxe appartementen van de Nieuwe Sint Jacob zijn grotendeels levensloopbestendig en bestemd voor senioren. Het zijn allemaal woningen in de vrije sector. Onder het gebouw is er een parkeergarage voor ruim tweehonderd auto’s en een ondergrondse fietsenstalling.