Home Duurzaam Slimme Regenton vangt hoosbuien op en helpt bij droogte

Slimme Regenton vangt hoosbuien op en helpt bij droogte

0

We maken het mee: zomers worden droger en regenbuien zijn heftiger en langduriger. Droogte levert problemen op voor het bewateren van planten en bij overstort tijdens hoosbuien kan de riolering de grote hoeveelheid hemelwater niet aan. Er is een oplossing. Op Marineterrein staat nu de Slimme Regenton van Studio Bas Sala.

Steeds meer mensen hebben liever bestrating in de tuin dan gras en planten. Daardoor kan regenwater nergens de grond in. Bij hoosbuien kan de riolering al het water niet aan en lopen de straten onder. Bij een naderende hoosbui kan van tevoren het kraantje aan de onderkant van de Slimme Regenton worden opengezet. Het water loopt weg en er is meer ruimte om het komende regenwater op te vangen. Een netwerk van Slimme Regentonnen kan de riolering daarmee enorm ontzien.

Het opgevangen water kan vervolgens gebruikt worden voor de bewatering van tuinen en planten. Denk bijvoorbeeld aan een Slimme Regenton in de binnentuin van een gebouwencomplex, of in parken en volkstuinen. Bij droogte hoeft dan geen drinkwater te worden gebruikt, maar kunnen de reserves van de Slimme Regenton worden aangeboord. De ton die op het Marineterrein staat is slim omdat hij is verbonden met internet en op afstand kan worden bestuurd.

Om te benadrukken hoe waardevol hemelwater is, heeft Studio Bas Sala deze regenton de vorm van een diamant gegeven. Hij is te zien bij gebouw 027 op het Marineterrein. De testvelden het Living Lab die zich daar bevinden kunnen de hele zomer met regenwater uit de Slimme Regenton worden bewaterd.

Check slimmeregenton.nl