Home Overzicht ‘Snelbus kan druk op tram 26 verlichten’

‘Snelbus kan druk op tram 26 verlichten’

0

Onlangs pleitten enkele leden van de stadsdeelraad Oost voor snel en beter openbaar vervoer van en naar IJburg. De problemen met tram 26 en de groei van de bevolking in de toekomst vragen om een structurele oplossing met een extra vervoerslijn. Zij krijgen nu steun van VVD-collega’s in de gemeenteraad. Een snelbus tussen IJburg en het Amstelstation moet een oplossing bieden.

Een snelbus kan de druk op tram 26 verlichten, aldus gemeenteraadsleden Anne Marttin, Stijn Nijssen en stadsdeelraadslid Frans van Vliet. In een openbare brief in Het Parool stellen zij vast nog eens vast dat het al jaren kommer en kwel is met de kwetsbare tramverbinding tussen IJburg en het Centraal Station. De snelbus zou deels parallel kunnen rijden aan de trambaan, maar ontsluit IJburg verder richting het Amstelstation. Vanuit dit openbaar vervoerknooppunt kan met tram, metro of bus verder worden gereisd. Dat zou een besparing van twintig minuten kunnen opleveren. Momenteel ben je gemiddeld 32 minuten voor dit ritje kwijt.

‘Laten we lessen trekken uit IJburg en lijn 26’, schrijven de IJburgse raadsleden. ‘Met de ontwikkeling van een autoluwe Sluisbuurt en de minimaal 40.000 te realiseren woningen in Havenstad zijn de uitdagingen om deze delen van de stad bereikbaar te houden gigantisch.’