We kopen, ruilen of laten onze fietsen altijd repareren bij Costa, de fietsenmaker op het Muiderpoortstation. Als je uit Oost komt herken je de fietsen nog aan de Costa sticker op de achterkant. Helaas is de fietsenwinkel al een tijdje weg.

De speciale zaken van Dennis Sewberath

Wat ooit vanzelfsprekend was, wordt ineens een nieuwe zoektocht naar een nieuwe fietsenmaker. Keuze genoeg in de omgeving, maar voor ons op het Science Park leek alles net iets te ver. Zeker bij een lekke band van een bakfiets. Opeens zag ik het Recyclebord langs de Carolina MacGillavrylaan. Meestal ga ik de andere kant van de straat op, dus het was me nog nooit eerder opgevallen.

Het blijkt een vriendelijke fietsenmaker, verscholen tussen de Student Residents van Sciencepark. Ik maak al een tijdje gebruik van hun service. Ze zijn supersnel en meestal kan ik gewoon wachten tot een reparatie is uitgevoerd. Als ik geen zin heb om te wachten (omdat ik praktisch naast de deur woon) krijg ik een sms als het weer klaar is.

Maar ze zijn veel meer dan alleen een reparatiewerkplaats. Mensen met een mentale kwetsbaarheid kunnen weer aan het werk. Ze worden met grote zorg begeleid door gepassioneerde en technische professionals met als hoofddoel fietsenmaker te worden.

Recycle Fietsen, Carolina MacGillavrylaan 1424 | recyclefietsen.nl

Open dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Woensdag vanaf 13.00 uur.