Home Uit In Oost Spectaculair theater over de moord op Caesar in H’ART Museum

Spectaculair theater over de moord op Caesar in H’ART Museum

0

Op 15 maart, ruim 2000 jaar geleden, werd de bekende moord op de Romeinse dictator Julius Caesar gepleegd. Een samenzwering van zestig senatoren, die zich tegen de absolute macht van Caesar keerden. H’ART Museum geeft met de tentoonstelling Julius Caesar een nieuwe kijk op de soms verheerlijkte dictator. De theaterproductie De Moord op Caesar, vrij naar Shakespeare haakt daarop in. het is en lichtvoetige bewerking van Shakespeare’s Julius Caesar. De voorstelling is op 6 en 7 april te zien in het museum.

Na een succesvolle reeks voorstellingen waaronder festivalproducties tijdens De Parade en Lowlandskomt de Theatertroep naar H’ART Museum. Speciaal voor de tentoonstelling maakt het gezelschap een lichtvoetige bewerking van Shakespeare’s Julius Caesar. Het verhaal gaat over het complot van de samenzweerders tegen Caesar, de moord en de nasleep van deze gebeurtenis. Het zeskoppige Amsterdamse collectief bestaat uit Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld en Nicoline Raatgever. Zij maken grenzeloos toneel, net zoals in het bekende Shakespeare’s Globe-theater; wars van elke scheiding tussen klassiek en modern toneel, tussen volksvermaak en intellectualiteit, tussen komedie en tragedie.

Op zaterdag 6 en zondag 7 april – tijdens de Week van de Klassieken – is De Moord op Caesar te zien in H’ART Museum. Tickets 22,50 euro per persoon. Een bezoek aan de Caesar-tentoonstelling is hierbij inbegrepen.

Check hartmuseum.nl