Home Overzicht Sport in Oost | Het sportoverzicht van week 39

Sport in Oost | Het sportoverzicht van week 39

0

Dit is de eerste aflevering van het wekelijks sportoverzicht van oost-online. Met korte berichten willen we een actueel beeld geven van van wat er in de sportwereld van Oost speelt. Informatie van alle sporten is welkom.

Redactie Bert van Galen

DVVA opent sterk tegen Jong Holland

Voetbal – DVVA won overtuigend met 4-1 van Jong Holland. Vooral in de tweede helft was het team van trainer van der Horst ijzersterk. In de openingsfase waren er voor beide teams amper kansen. Na een goed genomen kopbal werd het 0-1. Vrijwel direct daarna kon Job Arntz de gelijkmaker scoren. Dat zou tevens de ruststand zijn. In de tweede helft was het spel van de thuisploeg bijzonder sterk. Door Bril werd het 2-1. Daarna had de doelman van DVVA geluk dat een hard schot geen doel trof. Door Guido de Graaf en Bril kon DVVA de zege veilig stellen. Van der Horst was na afloop blij: ‘Dit is een selectie met veel ervaring. Het is goed dat de spelers elkaar goed aanvoelen en de stemming is prima. We gaan er een mooi seizoen van maken.’

Amsterdam Tigers weren zich goed tegen Zoetermeer Panters

IJshockey – Anders dan tegen Dordrecht en Den Bosch hadden de Tigers zaterdag meer moeite om orde op het ijs te houden. De laatste van drie oefenwedstrijden was een vurige strijd met veel onderbrekingen. Amsterdam had de gedrevenheid en kracht, maar net niet voldoende macht. Het werd 4-6. Ondanks het in cijfers eerste verlies voor Amsterdam lieten de Tigers zien zich goed te kunnen verweren tegen een ploeg uit een hogere divisie.

WV-HEDW wint ondanks veel blessures

Voetbal – WV-HEDW won in de eerste klasse met 1-0 van Die Haghe. Een goed resultaat want er ontbraken door blessures veel dragende krachten. De eerste kans was voor Joost Heij, zijn schot kwam op de lat terecht. Kick van Aelst was even later wel trefzeker. Helaas waren er aan beide kanten nogal wat irritaties en de arbiter had het spel niet onder controle. In de slotfase moest de thuisploeg haar uiterste best doen om de voorsprong vast te houden. Na het laatste fluitsignaal was er dan ook zichtbaar opluchting bij de spelers en fans. De eerste winst is binnen.

Oud-bestuurder Zeeburgia Jan Schaap overleden

Voetbal – Zeeburgia is in de rouw vanwege het verdrietige bericht dat Jan Schaap is overleden. Hij was 78 jaar. Schaap was in de jaren 80 en 90 jeugdsecretaris bij de club en was in juni 2019 nog bij de jubileumreceptie ter ere van het 100 jarig bestaan van Zeeburgia. Bij Zeeburgia werd er altijd met veel respect over hem gesproken.

2-1 voor s.v. De Meer van Fc Jeugd

Voetbal – De Meer won haar eerste wedstrijd met 2-1 van Fc Jeugd uit Ede. Trainer Stan Bijl zag dat zijn team hard werkte, het lukte echter niet om echt te overtuigen. Te makkelijk werd de bal aan de tegenstander gegeven. Wel werd er voor de pauze twee keer gescoord. De schutters waren Dennis Trefiloy en Emre Dalikran. Via een strafschop kwam de aansluitingstreffer. De Meer gaf daarna echter geen krimp en pakte drie punten. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Fc Weesp.

JOS/Watergraafsmeer terug in vorm

Voetbal – Na twee trieste nederlagen op rij komt  het zondagteam van JOS/ Watergraafsmeer weer in vorm. DEM werd thuis overtuigend met 2-0 verslagen. En dat was knap want in het team ontbraken dragende krachten zoals  Malcolm Esajas, Hanne Hagary en Nigel Hardenberg.    In de openingsfase waren beide teams even sterk.  Na een terechte strafschop kon Kevin Huisman de openingstreffer voor de thuisploeg scoren.  Nog voor de pauze kon Tim Plemper met een prachtige lob de score verder vergroten.   In de tweede helft deed DEM er alles aan om terug in de wedstrijd te komen, maar het lukte maar niet om de doelverdediger van JOS Watergraafsmeer te kloppen

Berichten van alle sporten zijn welkom | [email protected]