0

Het wekelijks sportoverzicht van oost-online. Met korte berichten geven we een actueel beeld van wat er in de sportwereld van Oost speelt. Informatie van alle sporten is welkom.

Redactie Bert van Galen

Tigers doen goede zaken in Silverdome

IJshockey | De Zweeds-Amerikaanse goalie Robin Arndt debuteerde voor de Tigers in Zoetermeer. In de eerste periode zijn beide doelschoten van de Panters raak. Amsterdam zit ook niet stil en beslist met 2-3 de eerste twintig minuten. In de tweede en derde periode volgen de goals elkaar op. De Panters hebben geen antwoord op het Amsterdamse overwicht en zien de schade oplopen naar 2-15. Zaterdag 30 oktober komen de IJCU Dragons uit Utrecht naar de Jaap Edenhal.

DVVA fors onderuit

Voetbal | DVVA verloor met 0-3 van Arsenal. Wel had de thuisploeg in de eerste helft meer balbezit echter daar werd weinig mee gedaan. Vier minuten voor de pauze werd het 0-1 via een eigen doelpunt. Te makkelijk kon de tegenstander in de tweede helft uitlopen naar 0-3. Pas daarna liet DVVA zien dat het goed kon voetballen. Trainer Lex van der Horst was na afloop dan ook zeer ontevreden. ‘We hebben de punten aan de tegenstander gegeven. Dat moet volgende week echt anders.’ DVVA speelt dan uit tegen AMVJ.

U21 Tigers verslaan koploper Dordrecht Lions

IJshockey | Na 1-0 achterstand in de eerste periode, werken de Tigers tijdens de tweede twintig minuten de achterstand en komen ze op voorsprong., 1-2. Pogingen van Dordrecht om de wedstrijd in de derde periode over te nemen zijn weinig succesvol. Het levert de Lions meer tijdstraffen op dan punten. Amsterdam haalt nog twee punten en gaat met 1-4 winst naar huis.

WV-HEDW wint met 0-1

Voetbal | Het zaterdagteam van WV-HEDW won ook haar vijfde wedstrijd op rij. De uitwedstrijd tegen Honselersdijk werd met 0-2 gewonnen. In de eerste helft werd er niet gescoord. Na de pauze had de thuisploeg een sterke periode en moesten de Amsterdammers alles uit de kast halen om overeind te blijven. Na een goede voorzet van invaller Roy van Essen kon Jack van Moerkerk 0-1 scoren. Door Kick van Aelst werd de zege veilig gesteld.  Volgende week speelt WV- HEDW thuis tegen AFC.

JOS/Watergraafsmeer zoekt hulp

Voetbal | Een betaalde vacature bij JOS/ Watergraafsmeer: ‘Door het (tijdelijk) uitvallen van onze vaste man, zoeken wij met spoed iemand die op de maandagochtend de kantine wil schoonmaken. Heb je interesse, mail naar [email protected]. Ken je iemand in je omgeving ook goed. Een vergoeding is mogelijk.’

De Meer trots aan kop in zondag 2B

Voetbal | Het team van trainer Stan Bijl won heel knap met 1-2 van Roda ’23. Door twee treffers van Tes Abbenhues stond het met rust al 0-2.  In de tweede helft werd het nog even spannend toen de Amstelveners een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer wisten te scoren. Bijl hoefde zich geen zorgen want zijn team gaf daarna achterin geen kans meer weg. Ondanks dat er veel spelers  (licht) geblesseerd zijn de prestaties op de groene grasmat uitstekend.

Real Sranang gelijk tegen TOS/Actief

Voetbal | Real Sranang kwam thuis tegen middenmoter TOS/Actief niet verder dan 3-3.   Real blijft toch trots aan kop staan in de vierde klasse zaterdag na vijf wedstrijden. De voorsprong op de naaste concurrenten ZSGO/WMS en Vlug en Vaardig is vier punten.  Op de vijfde plek staat Zeeburgia.