0

Het wekelijks sportoverzicht van oost-online. Met korte berichten geven we een actueel beeld van wat er in de sportwereld van Oost speelt. Informatie van alle sporten is welkom.

Redactie Bert van Galen

Amsterdam Tigers vs Dordrecht Lions, misverstanden en slechte regie

IJshockey | Als doekje voor het bloeden werd – vanwege de coronamaatregelen is de Jaap Edenhal dicht voor publiek – de wedstrijd tussen de Amsterdam Tigers en de Dordrecht Lions online uitgezonden. Oud-ijshockeyer Ron Berteling praatte  de kijkers bij. Het spel lag regelmatig stil voor een tijdstraf, terwijl dat eigenlijk niet nodig was en het tempo uit de wedstrijd haalde. Amsterdam kon het best overweg met de situatie en dat drukte zich uit in punten. Het team won met 5-2 en is zo weer een stap dichter bij het beoogde kampioenschap.

JOS/Watergraafsmeer niet succesvol

Voetbal | JOS/Watergraafsmeer verloor in de derde divisie met  3-1 van  Blauw Geel’38. Trainer Cor ten Bosch zag dat zijn team deze keer niet goed presteerde. Al snel werd het 2-0. Wel kon Raven Bergwijn nog voor de pauze de aansluitingstreffer scoren.  Na de pauze werd het vrijwel direct 3-1 en was het duel beslist.  Ten Bosch wou het duel snel vergeten en verwacht volgende week dat zijn team veel beter zal presteren.

Monsterzege voor De Meer

Voetbal | De Meer won met liefst 7-1 van Hooglanderveen.  Dennis Trefiloy scoorde al snel de openingstreffer. Vlak voor de pauze werd er drie keer gescoord door Jasper Santen, Ayyoub Bouinin en Krys Zwaga. In de tweede helft bleef De Meer sterk doorgaan. Trefilov kon nog drie keer scoren. Via een vrije trap kon de tegenstander ook scoren. Trainer Stan Bijl was na afloop zoals viel te verwachten een tevreden man. De Meer speelt volgende week uit tegen VVIJ.

Wartburgia blijft overeind tegen EVC

Voetbal | Wartburgia won uit van EVC met 1-2. In de eerste helft waren beide teams gelijkwaardig en werd er niet gescoord. Na goed voorbereidend werk van Mitchell Vorstman kon Jesse Bollen met een kopbal 0-1 scoren. Door Daan Tuerlings werd de score enige minuten later uitgebreid naar 0-2. De thuisploeg kon toch nog de aansluitingstreffer scoren. Beide teams bleven daarna jagen op een goed resultaat. Wartburgia bleef overeind en door het onverwachte verlies van concurrent is het team opgeklommen naar de tweede plek. Volgende week speelt Wartburgia tegen koploper Buitenboys.

WV- HEDW in topvorm

Voetbal | WV-HEDW won met 5-1 van VELO. Door dit resultaat is de eerste periodetitel gepakt. Na tien minuten kon Ashraf Azzouz via een strafschop de score openen. Vier minuten kon diezelfde speler nog een keer scoren. Tegenslag was er ook want Oscar Abouseada viel uit met een zware blessure. Zijn vervanger was Kick van Aelst en die kon al snel de wedstrijd beslissen met een treffer. Op slag van rust kon ook de tegenstander nog scoren. In de tweede helft bleef de thuisploeg de sterkste. Jordy Dijkhuizen kon nog scoren. En ook een eigen doelpunt van een verdediger van VELO bracht vreugde langs de kant. WV-HEDW is momenteel in topvorm.

Sterke comeback van Tigers U21-team

IJshockey | Na minder succesvolle episodes in Heerenveen en Den Bosch kon het U21-team van de Tigers onder eigen dak wel een opsteker gebruiken. Kort voor de rust komt het team na 1-0 voorsprong op 1-3 achterstand. Halverwege de tweede periode keert het tij en werkt het team zich omhoog naar een 7-4 overwinning

AthenA in hoogste jeugdcompetitie

Hockey | Voor het eerst in het bestaan van de hockeyclub, heeft een AthenA-team zich weten te plaatsen voor de hoogste jeugdcompetitie van het land. Met nog een wedstrijd te spelen stelde MB1 haar plek in de ‘Landelijke Competitie’ (aanvang in maart) veilig, door een mooie 0-1 overwinning bij Ypenburg.

Al voor het begin van afgelopen zomervakantie deelde het team aan haar coaches mee, dat er een gezamenlijk doel was afgesproken tot aan de winterstop: Plaatsing voor ‘Landelijk’. Een vrijwilliger van de club ‘Met alle neuzen in dezelfde richting, is dit seizoen, week na week, voortgang geboekt, wat leidde tot dit schitterende resultaat. Van coole spits tot fenomenale keeper staat er een fantastisch team dat voor elkaar door het vuur gaat. Heel grote klasse!’