Home Overzicht Sport in Oost | Wekelijks overzicht

Sport in Oost | Wekelijks overzicht

0

Het wekelijks sportoverzicht van oost-online. Met korte berichten geven we een actueel beeld van wat er in de sportwereld van Oost speelt. Informatie van alle sporten is welkom.

Redactie Bert van Galen

Regels in verband met de corona

Corona | De overheid heeft strenge regels afgekondigd. Binnen- en buitensportlocaties zijn gesloten tussen 17.00 en 5.00 uur. Op veel plekken is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Wedstrijden binnen en buiten worden gespeeld zonder publiek. Ook bij trainingen en andere activiteiten is er geen publiek. Dit geldt voor amateurs en voor professionals.

Ouders van uitspelende teams hebben een begeleidende functie. Zij mogen langs de kant van het veld staan. Of (met een coronatoegangsbewijs) in de kantine wachten. Sportclubs van uitspelende teams beperken het aantal ouders tot een minimum.

Georganiseerd buiten in de openbare ruimte sporten ook na 17.00 uur toegestaan. Je bent dan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) tegelijk. Ook houd je 1,5 meter afstand tot elkaar. Je kunt dus bijvoorbeeld samen hardlopen of fitnessen in het park.

Een instructeur mag aan niet meer dan 4 personen lesgeven. Meerdere kleine groepjes worden gezien als een groot georganiseerd verband en is niet toegestaan.

1,5 meter afstand houden en het dragen van een mondkapje (vanaf 13 jaar) is wel verplicht op binnensportlocaties en voor sporters die gebruikmaken van binnenfaciliteiten op sportlocaties, zoals kleedkamers en de sportkantine.

Bij zwemles hebben kinderen tot 18 jaar geen coronatoegangsbewijs nodig. Ouders mogen hun kinderen helpen met omkleden. Zij moeten een coronatoegangsbewijs laten zien.
Er zijn geen ouders en begeleiders als publiek aanwezig.

Tigers dit jaar niet meer op het ijs

IJshockey | De coronapandemie gooit weer roet in het eten voor de Amsterdam Tigers en andere Nederlands ijshockeyclubs. Afgelopen week kwam een voorlopig eind aan de competitie. Als de competitie in 2022 wordt hervat, zullen de wedstrijduitslagen dubbel tellen. Voor het eerste team van de Tigers gaat het om wedstrijden tegen Breda en Groningen. De wedstrijd tegen grote rivaal Eindhoven is verplaatst naar februari. Als de U21-competitie volgend jaar een doorstart maakt, spelen de Tigers nog tegen Nijmegen, Den Haag, Den Bosch, Eindhoven en Alkmaar. IJshockey Nederland en andere sportbonden zijn in gesprek met de overheid. Binnenkort meer informatie. Insteek is om het sporten (trainen) na 17.00 uur mogelijk te maken.

De Meer wint oefenduel

Voetbal | De Meer won onverwacht het oefenduel tegen JOS/Watergraafsmeer met 2-4. De thuisploeg kwam op voorsprong door Nigel Hardenberg. Door een eigen doelpunt werd het al snel gelijk. Nog voor de pauze werd het 1-4, de schutters waren Boris Santen en twee keer Ayyoub Bouinin. In de tweede helft bleef het een niet onaantrekkelijk duel.  Revelino Slijters kon voor JOS nog scoren. Beide teams spelen volgend weekeind opnieuw.  JOS neemt het op tegen AFC, en De Meer komt in actie tegen Sporting Martinus.

Mark van den Hoek voorzitter van DVVA

Voetbal | DVVA heeft sinds kort een nieuwe voorzitter. De 36-jarige Mark van den Hoek werd benoemd tijdens de ALV. Hij is elf jaar lid van de vereniging en speelde ooit in het eerste. Nu is hij actief in het derde team. De afgelopen jaren was hij al in verschillende rollen actief geweest binnen de club. Eerst als lid van de sponsorcommissie, later als lid van de technische commissie van de heren selectie. En nu dan een mooie nieuwe uitdaging. Mark van den Hoek is in het dagelijks leven rayonmanager sales voor Volkswagen Bedrijfswagens.

Berichten van alle sporten zijn welkom | [email protected]