Met een druk op de knop onthulde sportwethouder Sofyan Mbarki samen met de moeder en de zoon van paralympische snowboardster Bibian Mentel de naam van de sportvrouw op de voorkant van het Sportgebouw in de sportheldenbuurt op het Zeeburgereiland.

Het gebouw midden in de Sportheldenbuurt houdt de herinnering aan één van de meest optimistische en invloedrijke sportsters in stand. Van binnen is het Sportgebouw ruim en modern opgezet, er zijn verschillende sporthallen en één grote gymzaal. Er is onder andere een korfbalclub en kinderen kunnen er allerlei zaalsporten doen, zoals basketbal, voetbal en turnen. In de hal is een eregalerij met sporthelden naar wie straten in de buurt op Zeeburgereiland zijn vernoemd.

Bibian Mentel wilde zoveel mogelijk voor anderen te betekenen. Tijdens haar studie zette ze zich in om snowboarden op de paralympisch kalender te krijgen. Dat bleek niet eenvoudig. In 2014, na een lobby van 8 jaar, behoort snowboarden tot de paralympische nummers. De snowboarder won 128 gouden medailles, werd zeven keer Nederlands Kampioen, zeven keer wereldkampioen en drie keer paralympisch kampioen.