De paralympische snowboarder Bibian Mentel overleed 2 jaar geleden aan de gevolgen van kanker. Zij was een van de meest optimistische en invloedrijke Nederlandse sporters. Als eerbetoon krijgt het sportgebouw op het Zeeburgereiland haar naam. Nog voor de zomer heet het gebouw officieel Sportgebouw Bibian Mentel.

Bibian Mentel was drievoudig paralympisch kampioen en viervoudig para-wereldkampioen. Naast haar sportloopbaan zette ze zich met haar stichting de Mentelity Foundation in om kinderen en jongvolwassenen met een beperking aan het sporten te krijgen, en ze te stimuleren om hun grenzen te verleggen.

Edwin Spee, directeur Mentelity Foundation: ‘In haar naam leeft de stichting voort en zetten we ons in voor gelijke kansen voor iedereen met een lichamelijke uitdaging, waarbij we denken in mogelijkheden en niet in beperkingen. Meedoen is belangrijker dan winnen, het gaat bij sporten ook vooral om samen genieten en samen spelen. Wij zijn heel blij met deze vernoeming in Amsterdam op een plek waar volop samen gesport wordt. Het zou Bibian trots hebben gemaakt.’

Het Sportgebouw Zeeburgereiland ligt aan de Foekje Dillemastraat in de Sportheldenbuurt van het Zeeburgereiland. Het gebouw heeft verschillende zalen waar korfbal, volleybal, voetbal, basketbal en turnen worden beoefend. In het gebouw zitten ook een gymzaal, kinderdagverblijf, het clubhuis van de korfbalvereniging, openbare horeca en kleedkamers voor de gebruikers van het aangrenzende sportpark.

Foto Mentelity Foundation