Home Overzicht Stadgenoot bouwt 269 betaalbare huurwoningen in Oost

Stadgenoot bouwt 269 betaalbare huurwoningen in Oost

0
Kavel 6 op Oostenburg.

Woningcorporatie Stadgenoot gaat investeren in twee projecten in Oost die samen 269 betaalbare huurwoningen opleveren. Op Oostenburg gaat het om 203 en op IJburg om

66 sociale huurwoningen.

In de nieuwe stadswijk Oostenburg worden op kavel 6 in totaal 203 sociale huurwoningen gebouwd, waarvan 173 studio’s specifiek zijn gericht op een jongere doelgroep. De overige 30 woningen zijn bedoeld voor senioren en sluiten aan op de woonwensen van de ‘oudere stedeling’. Zo is er met een brede galerij en collectieve ruimte op de begane grond voldoende ruimte voor ontmoeting. De gasloze woningen krijgen hoogwaardig geïsoleerde gevels en groene daken. In de plinten van de – in totaal vier – gebouwen worden bedrijfsruimtes gerealiseerd. Start bouw is voorzien in het najaar van 2021 en duurt ongeveer twee jaar.

Op kavel 1c naast winkelcentrum IJburg zet Stadgenoot een circulair woongebouw neer met 66 sociale huurwoningen, geschikt voor diverse doelgroepen. In de plint van het gebouw wordt een broedplaats gerealiseerd. Het ontwerp gaat uit van een demontabel en herbruikbaar, met andere woorden een remontabel bouwsysteem. Het gebouw krijgt een lichtgewicht composiet gevel die eer doet aan het naastgelegen, architectonisch hoogwaardige Solid-gebouw. De woningen zijn aardgasloos en worden aangesloten op stadsverwarming. Er komen zonnepanelen op het dak en er vindt waterberging plaats, waarmee aan de eisen van Amsterdam Rainproof wordt voldaan. De start van de bouw is voorzien in de zomer van 2021 en duurt ongeveer anderhalf jaar.

Kavel 1c op IJburg.