Home Nieuws uit Artis Stadsnatuur ontdekken in Artis verlengd tot en met september

Stadsnatuur ontdekken in Artis verlengd tot en met september

0

Beleef Artis na sluitingstijd en ontdek hoe de stadsnatuur tot leven komt en welke dieren juist wakker worden als de schemering valt. Tot en met 26 september is het park open voor de Avondwandeling op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 18.00 en 20.00 uur. Artis is dan open tot 21.00 uur.

Foto’s Artis | Ronald van Weeren

Ga zelf op ontdekkingstocht of navigeer met de Avondwandeling-app door het park en luister naar gesprekken tussen verschillende experts van Artis. Kijk naar de vele vogels in het park en leer de geluiden herkennen, speur naar egelhopen en ontdek waarom de hoveniers van Artis de dode bomen laten liggen.

Als groene oase in de buitenlucht, met ruimte om 1,5 meter afstand te bewaren en een parkeerterrein is Artis een fijne en veilige plek om een mooie nazomeravond door te brengen. Tickets voor de Avondwandeling kun je online kopen via www.artis.nl. Het reserveren van een starttijd is verplicht. De app is gratis te downloaden voor zowel iOS als Android.

De stad is veel meer dan alleen de plek waar mensen wonen: het barst er van de natuur. Van de bloemen op het balkon en de waterplanten in de grachten tot de vele vogels die in de bomen en struiken leven. In Artis leven dieren in het park, er staan eeuwenoude bomen, maar is ook stadsnatuur. Dieren en planten zijn er zelf gaan leven, ze komen en gaan en zo zijn ze onderdeel van de dieren en planten in de stad. Denk aan egels, paddenstoelen, blauwe reigers en de zeldzame nachtreiger de kwak. Stadsnatuur is dan ook onderdeel van Artis en Artis is onderdeel van de stadsnatuur.

De Avondwandeling loop je tot en met 26 september op donderdag, vrijdag en zaterdag, tussen 18.00 en 20.00 uur. Het park sluit om 21.00 uur. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur, is Nederlands gesproken en wordt aanbevolen voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar. Toegangskaarten zijn te koop via www.artis.nl en kosten 15,00 euro voor gewone bezoekers, toegang voor Artis-leden is gratis. Het reserveren van een starttijd is verplicht en kan uitsluitend via de website. De Avondwandeling-app is gratis te downloaden voor zowel iOS als Android telefoons. Je moet je eigen koptelefoon of oordopjes meenemen en niet te vergeten een smartphone met voldoende opgeladen batterij.