Home Overzicht Tigers leren van wedstrijd tegen KEV

Tigers leren van wedstrijd tegen KEV

0

Zondag speelden de U19 Tigers in Den Bosch tegen het sterke KEV (Krefeld Eislauf-Verein). Het was een zware partij die in der minne werd geschikt, maar de Tigers verkochten hun huid duur. Coaches Hennie Jaspers, Michael Veltman, teammanager Mark van den Heuvel en het team zelf kijken daarom tevreden terug op het eerste oefenduel in aanloop naar komend seizoen.

IJshockey | Lewis Daniels

Vooraf stond al vast dat de Tigers het niet makkelijk zouden krijgen. Sommige spelers zijn net terug van vakantie, het ervaren KEV staat al drie weken op het ijs. Tel daarbij op dat de Duitsers per seizoen twintig wedstrijden meer spelen en veel vaker trainen.

Krefeld begint de eerste periode met gedisciplineerd spel. De spelers gunnen elkaar de puck, kortom, ijshockey zoals het hoort. Deze aanpak in combinatie met goed positiespel geeft KEV alle ruimte op het ijs. De Amsterdammers rest weinig anders dan verdedigen. Als team komen ze daar redelijk mee weg, door persoonlijke fouten eindigen de eerste twintig minuten met 0-5.

In de tweede periode hebben de Tigers hun verdediging beter op orde. Goalie Lars Veltman slaat met goed keepwerk de meeste Duitse aanvallen af, voorkomt zo een hoop schade. Slechts twee keer glijdt de puck in de Tigergoal. Bij vlagen komen de Tigers met goed spel, punten levert dat niet op. Voor de U16 gastspelers in het Tigerteam is het Duitse tempo te hoog. Krefeld gaat ze als een sneeuwstorm voorbij.

De hard werkende Tigers zijn in de derde periode beter bestand tegen de aanvallen van Krefeld. De puck uit het thuisvak brengen en vasthouden blijft lastig. Veltman blijft KEV te snel af, slechts een keer weten ze de puck langs hem te schieten. De partij eindigt met 0-8.

In de kleedkamer is iedereen het erover eens dat deze wedstrijd een goede leerschool is en laat zien waar een ploeg met hard trainen kan komen. De Tigers zijn wakker geschud, de kersverse en door de coronacrisis pas in juni gekroonde kampioenen kunnen aan de bak. Zes september steken de Tigers de grens over om in Wesel tegen Duisburg het tweede oefenduel te spelen.